Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia trilogia pandemia Marta Arano Sant Esteve

Marta Arañó crea una trilogia durant la pandèmia

Per 12 de juny de 2020 a les 7:00 0 1403 Visites

Les obres estan pintades amb la tècnica de pintura amb vi

La sesrovirenca Marta Arañó ha aprofitat el confinament per crear tres obres pintades amb tintes i vi. Amb aquesta trilogia, l’artista ha volgut transmetre els sentiments que han aflorat en els durs moments viscuts durant la pandèmia.

Por i angoixa‘ és la primera obra. Amb el pàmpol -fulla de vinya, sarment tendra-, Arañó ha representat la por i la ràbia amb el negre, l’angoixa i el patiment amb el vermell i la llum de l’esperança -ja des del primer moment- amb el groc. Són les primeres setmanes del confinament per l’aparició de la covid-19. És una obra de petit format (25×24 cm) pintada amb tintes, vi i barres terroses aquarel·lables.

Amb l’obra dels ceps pelats que li entra la llum, l’artista mostra el sentiment ‘Esperança‘, que és el títol de la segona creació. Comença a aflorar al mes d’abril i com explica, representa “quan tot s’apaga i la llum ens torna a la vida”. 

El cicle de la vida’ és l’última obra de la trilogia. La sesrovirenca transmet el sentiment de viure i gaudir de la vida dia a dia. “Amb la sortida del raïm dels ceps. En aquesta obra el groc de la llum li dona força per continuar el cicle de la vida”, explica. 

Les tres creacions estan pintades amb tintes, el negre com és habitual, però per primera vegada també amb el groc. El vi que ha fet servir és el Gran Clot dels Oms 2013, de varietat merlot. De Sant Esteve, DO Penedès. Les dues últimes són en format 47x27cm.

Dibuixos des de la finestra

L’artista de Sant Esteve no només ha creat aquesta trilogia, també ha animat a tothom a pintar el que veien des de la seva finestra. Amb tots els dibuixos rebuts ha creat una exposició virtual que ha quedat plasmada en un vídeo que es pot veure a través del seu canal de YouTube

Una vintena d’artistes hi han participat i amb aquest detall ha volgut agrair la feina de tot el personal que ha treballat per combatre la pandèmia. El vídeo l’ha editat el fill de l’artista, Umesh Castillo KARSE.

Marta Arañó pinta des de l’any 1986 i fa sis anys va combinar, per primer cop, la pintura i el vi. Té el seu estudi Tinta i Vi a Sant Esteve, que des de finals de maig ja torna a estar obert seguint totes les mesures de seguretat. Tallers per a tots els públics, a l’aire lliure i amb grups reduïts.

Es pot seguir tota la seva activitat a Instagram, Facebook, Twitter i pàgina web.

Fotografia: L’artista Marta Arañó mostra la trilogia que ha creat durant la pandèmia [Emili Gaya]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: