Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia Alecs i Didac El llop TV3 Esparreguera i Olesa

Descobrim el talent d’actors d’Esparreguera i Olesa amb ‘El llop’ de TV3

Per 26 de gener de 2022 a les 12:00 0 2766 Visites

Àlecs Guixà i Didac Salabert han brillat en el primer programa

L’estrena del nou programa de TV3 ‘El llop’ ha comptat amb la participació de dos joves actors d’Esparreguera i Olesa, Àlecs Guixà i Didac Salabert, respectivament. L’espai, dirigit per l’actor Àngel Llàcer, selecciona actors amateurs de Catalunya. Els candidats que passin totes les fases dels càstings del jurat -amb Clara Queraltó i Enric Cambray, a més de Llàcer- formaran part de la companyia teatral que representarà l’obra ‘Terra baixa’.

Àlecs Guixà és d’Esparreguera, té 28 anys i és actor de La Passió d’Esparreguera. Després de rebre una allau de felicitacions, explica a La Bústia que “estic molt content del primer programa”. De fet, ell va ser el primer aspirant que va sortir a escena amb un text de Judes que interpreta a La Passió d’Esparreguera i que va emocionar Llàcer. A la següent interpretació, el jurat l’ha triat per ser un dels 3 manelics -personatge principal de ‘Terra baixa’-, que passa directament a la fase final del laboratori.

“Vaig fer el vídeo de presentació i em van escollir per anar als càstings, primer a Valls i després al Món Sant Benet”. De moment no pot desvelar res més del programa, que es va començar a gravar al mes de novembre i que encara continua. Explica que li agrada el teatre “perquè jugo a ser qui no sóc, a ser altres persones i això també em fa conèixer moltes més parts de mi i moltes més emocions”.

Guixà fa de Judes, però també havia fet de Sant Joan. S’ha format en teatre des de ben petit. Ha estudiat a l’institut El Cairat, a l’escola de teatre de La Passió d’Esparreguera i a l’Eolia de Barcelona. Pertany a la companyia local Git Produccions i entre altres obres ha interpretat ‘Infidels’, que es va representar a la Festa Major d’Esparreguera i ‘Una Parella estranya’. Actualment, treballa d’administratiu a la distribuïdora de vins Vila Viniteca.

Didac Salabert és d’Olesa, té 19 anys i estudia a l’institut El Castell d’Esparreguera. En concert, segon del cicle de segon grau de Tècniques d’Actuació Teatral. També ha rebut moltes felicitacions aquests dies, però diu a La Bústia que “encara no m’he vist, estava molt nerviós”. Va sortir amb un monòleg escrit per ell mateix “que parla de coses que em passen a mi“. El jurat ha dit que és “un noi amb molta llum i brillant” i està entre els candidats a escollir.

Explica que “em vaig presentar al càsting de casualitat, el meu pare va veure l’anunci que buscaven actors amateurs i m’ho va dir. Un company de classe i jo vam fer i enviar el vídeo i em van escollir”. En la seva presentació va dir que tot i ser d’Olesa no havia sortit a La Passió del seu poble, però sí a la d’Esparreguera i que no ho sabia ningú. A La Bústia matisa que en realitat volia dir que havia fet teatre a l’escola de teatre de La Passió d’Esparreguera.

Va estar dels 6 als 11 anys, on també “he fet els pastorets d’Esparreguera”. Ha estudiat a l’institut Daniel Blanxart d’Olesa, i el batxillerat escènic a Viladecavalls. L’any passat va fer el primer taller de final de curs del cicle de l’institut El Castell amb l’obra ‘El Petit Príncep’ amb una adaptació precisament d’Àngel Llàcer. Ara “estem preparant el segon taller” i l’any vinent “intentaré entrar a l’Institut del Teatre”.

A la convocatòria es van presentar 1.500 candidats que van enviar un vídeo de presentació. El programa en va escollir uns 250, que van fer el càsting presencial a Valls, Cervera, Manresa i Olot, i d’aquí, el jurat ha seleccionat a 33 que han passat al laboratori al Món Sant Benet, i d’aquests seran seleccionats 11 que faran l’obra ‘Terra baixa’. El primer capítol, el dimecres 19 de gener, va ser líder d’audiència en la seva franja horària amb 308.000 espectadors i un 14,7% de quota de pantalla.

Com actualització d’aquesta notícia, des de la producció del programa expliquen que en el segon capítol ha participat un altre candidat d’Esparreguera. Èric Roijals, que no s’ha vist el seu càsting i no ha passat al laboratori. D’altra banda, Jaume Navarro, que fa de Jesús a La Passió d’Esparreguera i de qui tampoc s’ha vist el seu càsting, el jurat l’ha triat per entrar al laboratori.

Aquí es pot veure ‘El llop’ de TV3.

Fotografia: Àlecs Guixà (esquerra) i Didac Salabert (dreta), en diferents moments de les seves aparicions a ‘El llop’ [TV3]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: