Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
la bustia rivas alcalde 2015

Dissabte al migdia es constitueixen els nous ajuntaments

Per 14 de juny de 2019 a les 7:00 0 1217 Visites

Dels 10 consistoris, l’únic pendent de conèixer en aquests moments l’alcalde o l’alcaldessa és de Sant Esteve

El dissabte 15 de juny tindrà lloc la constitució dels 10 ajuntaments de la zona amb l’elecció del nou alcalde o alcaldessa de la vila. L’acte se celebrarà a les 12 del migdia -a Martorell a les 19h-, en la majoria dels casos a la sala de plens en una sessió extraordinària oberta a la ciutadania.

La constitució de l’Ajuntament estarà presidida per la mesa d’edat, integrada pel regidor o regidora de major edat i el més jove de la corporació. Aquests, juntament amb el secretari, seran els encarregats de comprovar les credencials presentades i les acreditacions de les persones electes. Durant la sessió els regidors escollits prendran possessió del càrrec i formularan el jurament o promesa d’acatament a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Posteriorment, tots els grups municipals poden presentar candidatura a l’alcaldia i ho serà en una única votació qui obtingui majoria absoluta. En cas que no l’assoleixi ningú, serà proclamat batlle la persona que encapçala la llista més votada. Aleshores se li lliura i col·loca la banda i la vara com símbol de l’autoritat que representa.

Constituït l’Ajuntament, es disposa de 30 dies per a convocar el ple d’organització del nou consistori en el qual es definirà el règim econòmic per als representants i els grups polítics municipals, la periodicitat del Ple Ordinari i la Junta de Govern Local, així com la denominació, composició i funcionament de les comissions informatives.

Abans d’això, l’alcalde o alcaldessa signarà el decret de cartipàs, pel qual quedaran fixades les noves àrees de govern, els membres de la Junta de Govern Local, les tinències d’alcaldia i les responsabilitats polítiques (regidories) per al nou mandat.

Els alcaldes del partit guanyador el 26M, amb la majoria assegurada, són: Xavier Fonollosa (Junts) a Martorell, Enric Llorca (PSC) a Sant Andreu, Miquel Riera (Bloc) a Olesa, Eduard Rivas (PSC) a Esparreguera, Jesús Naharro (PSC) a Abrera, Miquel Solà (ERC) a Collbató, Adrià Camino (Endavant-Junts) a Castellví i Xavier Boquete (Junts) a Masquefa.

A Gelida, Lluïsa Llop (ERC) serà alcaldessa amb els vots de quatre partits. Només amb una abstenció seria alcalde el cap de llista guanyador el 26M, Lluís Valls (PSC).

A Sant Esteve, en aquests moments continua obert entre Carme Rallo (ERC) o Enric Carbonell (PSC), amb una diferència d’un regidor més a favor de la guanyadora el 26M. La cap de llista republicana necessita els vots de dos partits més per assegurar-se la majoria absoluta, en canvi el candidat socialista necessita els vots d’altres tres partits.

Foto: Eduard Rivas, amb la banda i la vara, en el Ple d’investidura del 13 de juny de 2015, com a nou alcalde d’Esparreguera.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: