Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
Abrera - La Bustia - infancia

Diversos municipis commemoren el Dia internacional dels drets de la infància

Per 19 de novembre de 2019 a les 7:00 0 811 Visites

Durant tot el mes de novembre s’ha programat un seguit d’activitats per a reivindicar els drets dels més petits

Martorell, Sant Andreu, Olesa, Abrera i Masquefa commemoren el Dia internacional dels drets de la infància que es va impulsar el 20 de novembre de 1989 en l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Martorell, ciutat Amiga de la infància d’UNICEF, s’adhereix a la Declaració Ciutats Amigues de la Infància a través de l’últim Ple i després que l’alcalde assistís a la cimera de Colònia (Alemanya) el mes d’octubre. Amb l’adhesió, l’Ajuntament es compromet “a demostrar resultats concrets, sostenibles i mesurables per als nens i nenes, a promoure la seva participació significativa i inclusiva i a eliminar la discriminació contra ells en les polítiques i accions”.

Pel que fa als actes, aquest dimecres el Círcol acull l’espectacle infantil El globus vermell, a les 18 hores. Pròximament, l’Ajuntament engegarà la campanya ‘Un parc, un dret’. En 10 parcs infantils de la població, les famílies descobriran els 10 drets que recull la Convenció dels Drets dels Infants. I aquest diumenge es constituirà el Consell d’Infants del curs 2019-20 a les 11 hores a El Progrés. 

A Sant Andreu, diumenge passat, uns 300 nens i nenes van participar en una jornada d’esbarjo a l’avinguda Constitució amb inflables, jocs tradicionals i esportius, un circuit de bicicletes, tallers infantils i actuacions musicals.

Olesa ho fa el dissabte 23 de novembre, amb Coro de Jocs, a la plaça de l’Ajuntament a les 12h. Hi haurà jocs per a la petita infància i xocolatada per a tothom.

A Abrera ho fa amb un seguit d’activitats que serveixen per a reivindicar els drets dels més petits i els adolescents. Els actes van iniciar-se amb un taller de manualitats Coneix els Drets de la infància, una xerrada sobre l’autoestima familiar a càrrec de Meritxell Palou i l’escenificació de l’obra teatral Olivia, la nena viatgera

El 22 de novembre, també al Centre Polivalent, es convida als infants a jugar al joc Coneix els drets de la infància. A més s’ofereixen clases de BHealthy Postpart i BHealthy Embaràs (dilluns) i taller de postpart i taller d’educació maternal (dimecres). En totes les activitats cal inscripció prèvia al telèfon 93 770 43 34.

A Masquefa, diumenge 24 de novembre tindrà lloc una festa popular al carrer de Crehueta a càrrec del Centre d’Esplai Giravolt. D’11 a 13.30 hores hi haurà diverses activitats lúdiques, culturals i reivindicatives a favor dels drets dels infants.

Fotografia: Diversos municipis fomenten els valors dels infants [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: