Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024
La Bustia dues rotondes noves Abrera (2)

Dues rotondes milloraran la seguretat viària a Abrera

Per 17 de març de 2023 a les 17:00 0 395 Visites

A la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202 i a l’accés del barri de Les Carpes

Abrera comptarà amb dues noves rotondes que milloraran la seguretat viària al municipi. Una serà a la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202 i l’altra a l’accés del barri de Les Carpes. Així ho han anunciat l’alcalde Jesús Naharro i el diputat i delegat d’Infraestructures i espais naturals de la Diputació de Barcelona Pere Pons en un acte celebrat aquest dimarts 14 de març a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Pel que fa al calendari, la primera actuació a la cruïlla de les carreteres ja ha entrat en fase de licitació d’obres i es preveu que comencin a principis de 2024, amb una durada de cinc mesos. Pel que fa a l’actuació d’accés a la urbanització, es començarà amb la redacció del projecte executiu preveient que a finals d’any pugui iniciar-se la seva licitació.

Naharro ha destacat que “són projectes que tenen la seva singularitat per la seva ubicació i tenen una transcendència per com es comuniquen les infraestructures que envolten a Abrera i esdevindrà una via que tindrà un caràcter i una densitat de trànsit molt més elevada que la que estàvem tenint. Mentrestant augmentarem en seguretat, que ha estat l’eix principal per dissenyar aquestes dues rotondes”.

Pons ha dit que es tracta de “dos projectes transformadors, per la carretera i per la seguretat de les persones i dels vehicles. Són actuacions molt importants. Una ja ha sortit a licitació, el qual vol dir que abans d’un any hem de veure obra. I l’altre és un projecte que hem passat a l’Ajuntament perquè acabi de fer algun retoc”.

Rotonda a la intersecció BV-1201 i BV-1202

El projecte inclou la construcció d’una rotonda amb diàmetre exterior de 35 metres i una calçada anular de set metres d’amplada per millorar la seguretat de la intersecció de les carreteres BV-1201 i BV-1202. L’actuació es completa amb l’enjardinament de l’illot central i il·luminació perimetral. El projecte té un pressupost de licitació de 650.00 euros.

Actualment, la intersecció és en forma de T i es troba al costat de l’ETAP del Llobregat d’ATL. La posició de la rotonda minimitza l’afectació a sòl urbà i als serveis existents d’electricitat i aigua, a causa de les canonades de sortida de l’ETAP Llobregat, i que a causa del desnivell existent de sis metres, comporta la construcció d’un mur d’escullera en el peu del terraplè.

Rotonda d’accés a Les Carpes

Un segon projecte és la construcció d’una rotonda entre els punts quilomètrics 6,300 i 6,400 de la carretera BV-1201, a l’altura de l’accés a la urbanització Les Carpes. L’actuació, que es troba en fase d’avantprojecte, proposa una reordenació de la cruïlla a partir de transformar-la en una rotonda amb calçada anular d’un carril i 32 metres de diàmetre exterior.

També es canvia l’ordenació de la calçada lateral, creant un apartador per a la parada del bus, una ampliació de les voreres i la creació d’un espai compartit, amb enjardinament. A més, es preveu construir una mitjana elevada amb pas de vianants elevat amb refugi a prop de la rotonda, així com vorera i parada de bus al costat del riu.

Actualment, aquesta cruïlla disposa de poca visibilitat en la maniobra d’incorporació dels vehicles a la carretera, el que condiciona la disposició dels carrils d’entrada i sortida de Les Carpes. A més, hi ha una calçada lateral adjacent a la cruïlla sense cap element físic que el separi de la carretera i on hi ha una parada d’autobús de línia i d’escolars, sense espai a les voreres per als usuaris.

Fotografies: Presentació dels projectes a l’Ajuntament d’Abrera [Aj] / Projecte de rotonda a la intersecció de la BV-1201 i BV-1202 [Diputació de Barcelona]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, Altres, Economia