Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia campanya Sant Genis Martorell 2023 2

El CEM confirma un antic camí per accedir al monestir de Sant Genís de Rocafort

Per 25 d'octubre de 2023 a les 17:00 0 406 Visites

Després de la campanya d’excavacions que s’han fet aquest mes d’octubre

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) ha fet del 2 al 16 d’octubre la campanya d’excavacions de Sant Genís de Rocafort. La principal conclusió que han extret els investigadors és que existeix un antic camí per accedir al monestir.

Els treballs d’enguany s’han centrat en la cara sud del monestir i han permès identificar i documentar les estructures del camí d’accés, que en època medieval es feia per aquest costat i des de la carena de la serra de l’Ataix. En concret, a través d’una passera de fusta i d’un camí que resseguia el peu de muralla des del sector sud i cap a l’oest.

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, ha explicat que “en les properes setmanes generarem el model 3D de tot el sector del turó per analitzar de manera detallada totes les evidències documentades”. Més enllà de l’interès històric, ha comentat que “s’obre la possibilitat que en un futur aquest traçat del camí es pugui recuperar, oferint itineraris que ens ajudin a descobrir els valors històrics, culturals i naturals de l’entorn de Sant Genís i de la serra de l’Ataix”.

Del 10 al 19 de novembre té lloc la Setmana de la Ciència i el CEM està programant diferents activitats com la 9a sortida geològica del cicle ‘Quan Martorell no hi era’.

També participarà en la Setmana de la Pedra Seca, que està prevista del 24 de novembre al 3 de desembre, i inclourà la presentació de l’estudi fet pel CEM a la serra de l’Ataix i Les Torretes aquest any.

Fotografies: Recorregut del camí d’accés al peu de la muralla, roca en forma de ‘U’ on s’ancorava la passera de fusta i una de les barraques de vinya a la serra de l’Ataix [CEM]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat