Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
LaBustia abocador Masquefa

El consistori de Masquefa vol tancar l’abocador

Per 14 de gener de 2019 a les 12:00 0 786 Visites

Tots els grups promouen en bloc una recollida de signatures per exigir el tancament de l’abocador de Can Mata

PDeCAT, PSC, ERC, CUP i PP de Masquefa han fet pública la seva decisió comuna del tancament de l’abocador de Can Mata. Després de presentar al·legacions al projecte d’ampliació i d’aprovar una moció pel consistori masquefi, ara promouen una recollida de signatures per aturar la problemàtica de les males olors i per l’impacte ambiental i paisatgístic que genera l’abocador, segons fonts municipals.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, explica que “com a Ajuntament, i amb la unanimitat de tots els grups polítics, hem endegat totes les accions possibles i hem obert totes les vies que com a administració tenim a disposició per resoldre el problema: l’administrativa, la judicial i la política”. En aquesta línia, Boquete avança que “ara, doncs, és el moment d’incentivar la mobilització popular per evidenciar que tota la vila de Masquefa, des de les institucions fins al teixit associatiu, la població i els representants polítics, està unida i decidida per exigir a les instàncies responsables una solució pública al conflicte i per posar punt i final de forma urgent al greuge que patim com a poble des de fa més de 30 anys”.

Un cop presentada la campanya de recollida de signatures, al llarg dels propers dies es distribuiran butlletes pels diferents comerços i equipaments municipals perquè totes aquelles persones que ho estimin oportú puguin sumar-se a la crida.

Així, les signatures són obertes a tota la població de Masquefa i a totes aquelles persones fora del municipi que també se sentin afectades per la problemàtica de les males olors i per l’impacte ambiental i paisatgístic que genera l’abocador de Can Mata.

Un cop recollides les signatures, aquestes es traslladaran al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Finalment, el consistori també estudiarà la conveniència d’endegar noves accions futures encaminades a exigir el tancament de l’abocador de Can Mata.

D’altra banda, l’AV de La Plana, AV Mas d’en Gall i AV Can Rial d’Esparreguera han fet pública la voluntat d’integrar-se a la plataforma pel tancament de l’abocador dels Hostalets de Pierola.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: