Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia 125 anys línia FGC Igualada Martorell

Fonollosa reclama la tarifa plana de transport davant del conseller

Per 14 de gener de 2019 a les 20:00 0 1213 Visites

Calvet respon a l’alcalde de Martorell que poden haver-hi millores i ajustos, però la tarifa de zones actual seguirà així fins a l’entrada en vigor de la T-Mobilitat prevista per a l’any 2021

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, ha tornat a reivindicar que totes les estacions de tren de Martorell pertanyin a la zona 1 de transport públic. Ho ha fet durant el seu parlament en la celebració del 125è aniversari de la línia Igualada-Martorell davant del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, aquest dissabte a l’estació de Ferrocarrils (FGC) de Martorell Enllaç.

L’alcalde ha explicat que “per 20 metres, l’estació de Martorell Vila és terme municipal de Castellbisbal que és zona 1, quan la resta d’estacions de Martorell (dues més de FGC i 1 de Renfe) són zona 3”. L’alcalde ha expressat que “és un greuge comparatiu agafar el bitllet en una estació o una altra perquè es multiplica per tres, això no és normal”, i ha afegit que “intentaré no permetre aquesta situació”.

El conseller ha dit que no canviaran les zones, que “es mantindrà d’aquesta manera fins a l’entrada en vigència de la T-Mobilitat l’any 2021”. Una targeta amb la qual es pagarà per quilòmetres i per la quantitat de vegades que s’utilitzi el transport públic. Calvet ha afegit que fins llavors “segurament tindrem millores i ajustos, però en tot cas la Catalunya lliure de zones la veurem el 2021”.

Cal recordar que l’1 de gener ha entrat en vigor la tarifa plana pels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual pertany per exemple, l’estació Martorell Vila i la de Sant Andreu de la Barca.

Per la seva part, el president de Ferrocarrils, Ricard Font, s’ha referit a la història de la línia i a la de FGC, que com a companyia es va crear el 4 de setembre de 1979 i que aquest any celebren els 40 anys. Ha repassat alguns dels reptes, com “les millores en la modernització a les línies de Martorell a Igualada i a Manresa” i la connexió “entre plaça Espanya i Gràcia per unir les línies del Vallès i del Baix Llobregat”.

L’acte ha servit per batejar el tren commemoratiu del 125è aniversari, presentar una exposició i un llibret on es repassa la història de la línia i fer la visita al tren cafeteria històric. Han participat les autoritats de les diferents institucions representades per on passa la línia, entre ells l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el primer tinent d’alcalde d’Igualada, Jordi Pont, en absència de l’alcalde i president de la Diputació. També el públic i regidors de Martorell i poblacions veïnes, els amics dels Ferrocarrils, de Sant Antoni Abat i l’Aula Teatre de Martorell. La festa ha acabat amb un aperitiu a peu dret.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Economia, Martorell, Societat