Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Judici Ana Algarra i Alba Montfort

El judici contra les dues olesanes acusades de desordres en una manifestació queda vist per sentència

Per 3 de juny de 2021 a les 19:00 0 812 Visites

Les defenses dels tretze estudiants han demanat una sentència absolutòria

Actualització 5 de juny:

En el segon dia de judici, vist per a sentència, finalment els estudiants no han declarat i els seus advocats han mantingut la impugnació de les imatges, els dubtes sobre les identificacions i han negat que els fets siguin constitutius de desordres públics. El fiscal ha reconegut aquest divendres que les penes sol·licitades són “altes” perquè els acusats anaven tapats per amagar la seva identitat i actuaven en grup.

El fiscal ha argumentat que “no es vol perseguir una manifestació més o menys legal en contra de la pujada de taxes universitàries” i que els estudiants “van fer actes vandàlics que disten molt del dret de manifestació o reunió”.

Les defenses han demanat una sentència absolutòria després d’insistir en la impugnació de les imatges. Sostenen que el vídeo final de resum està tallat i editat, han criticat que els agents que les van gravar no han declarat al judici i que les identificacions dels tretze universitaris no estan clares.

A la sortida, l’advocat Xavier Monge ha criticat que durant el judici s’ha constatat que els Mossos d’Esquadra utilitzen “bases de dades de caràcter ideològic amb afiliació de persones motius i ideològics” i ha destacat que els tretze universitaris tenien en comú la simpatia al sindicat SEPC i el moviment estudiantil.

 

Notícia 3 de juny:

Aquest dijous i demà divendres, 13 estudiants s’enfronten a un judici a l’Audiència de Barcelona acusats de desordres públics i danys materials en una manifestació estudiantil l’any 2017. Entre ells hi ha dues olesanes: Ana Algarra i Alba Monfort. La fiscalia demana vuit anys i mig de presó i 11.000 euros de multa per a cadascun d’ells.

Els acusats han arribat a les 10h i han entrat a l’Audiència amb el puny en alt. En la primera sessió del judici les defenses han posat en dubte de manera reiterada les identificacions dels acusats, ja que els agents han exposat que en dues ocasions els acusats es van amagar sota un llençol per canviar-se la roba i dificultar les identificacions, però que amb l’anàlisi de les imatges les van poder confirmar. Els advocats de la defensa han demanat la impugnació de les imatges perquè consideren que són editades per tal de mostrar una cronologia dubtosa.

Durant tot el dia, els acusats han rebut el suport de centenars de persones que s’han concentrat davant les portes de l’Audiència. Els vicerectors de totes les universitats públiques també han estat presents, així com representants d’Òmnium Cultural i l’ANC.

En un dels parlaments, la portaveu de La Pública a Judici, el grup de suport dels estudiants, ha destacat: “L’estratègia repressiva dels Mossos ens vol fer por, amb la criminalització de la dissidència i la persecució ideològica, tot això amb la connivència de la Generalitat i els successius governs de Junts i ERC, però nosaltres ens fem més fortes”.

L’advocat de l’organització Alerta Solidària, Eduard Cáliz, ha denunciat el “seguiment” dels Mossos a membres del sindicat universitari independentista SEPC i “l’orgia punitiva” de la fiscalia que segons ell té com a objectiu “la societat organitzada i el dret a la protesta”.

Aquest divendres està previst que acabi el judici amb les declaracions dels acusats. De la mateixa manera que dijous, també hi ha prevista una concentració a partir de les 9h, on diversos col·lectius faran parlaments i hi haurà música i diferents actuacions.

Ana Algarra i Alba Montfort van rebre el suport d’Olesa en un acte a mitjans de maig.

Els 13 estudiants van participar en una manifestació organitzada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) per demanar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries.

Fotografia: Els estudiants entrant a l’Audiència de Barcelona aquest dijous [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat