Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia nou CAP Sant Esteve (5)

El nou CAP Sant Esteve obre les portes el pròxim dilluns

Per 27 de gener de 2022 a les 7:00 0 533 Visites

Divendres 28 el CAP actual romandrà tancat per finalitzar les tasques de trasllat

El nou CAP Sant Esteve entrarà en funcionament aquest dilluns 31 de gener, segons ha comunicat el Departament de Salut aquest dimecres. L’equipament, que està situat al carrer Josep Tarradellas s/n, a la zona de La Gleva, substituirà l’antic centre i serà gestionat per l’Institut Català de la Salut, com fins ara. El CAP obrirà dilluns, dimecres i divendres de 8 a 15h i dimarts i dijous de 8 a 20h.

L’edifici, de 1.412 m2 construïts i 783 m2 útils, ha estat planificat i finançat pel Servei Català de Salut, que ha destinat 3,1 milions d’euros. S’ha construït en un solar municipal que l’Ajuntament va cedir a la Generalitat.

Compta amb més espai que el CAP antic i això permetrà ampliar el nombre de consultes, passant de les 6 actuals a 9. Es distribuiran en tres de medicina, tres d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica i una polivalent.

També es disposarà de zones de treball i descans per als professionals, una aula de formació i una sala d’educació sanitària. A més, s’ampliaran alguns serveis assistencials, com la recuperació de les consultes amb la llevadora, l’ampliació de l’atenció pediàtrica més hores a la setmana o la incorporació d’una treballadora social i d’un professional de benestar emocional comunitari.

Tenint en compte el context sanitari actual, la distribució dels espais s’ha dissenyat de manera que es puguin diferenciar els de covid i no covid.

A més, el consistori ha habilitat dues zones d’aparcament provisional, ja que en el projecte inicial de la Generalitat no s’havia previst, i està treballant en un projecte d’aparcament més gran.

Des del govern municipal asseguren que la posada en marxa del nou CAP “és una notícia esperada que ha d’anar acompanyada de la recuperació total dels serveis que es prestaven abans de la pandèmia. En aquest sentit, l’Ajuntament continuarà reclamant, tal i com també ho demana la ciutadania”.

El CAP on actualment s’estava atenent, romandrà tancat el 28 de gener per finalitzar les tasques de trasllat al nou centre de La Gleva. L’atenció sanitària urgent es realitzarà al CAP Masquefa.

A principis de gener l’Ajuntament demanava que la seva posada en marxa no s’endarrerís.

Fotografies: El nou CAP Sant Esteve [Rossell Giner SLP / Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: