Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024
La Bustia protesta personal neteja hospital Martorell

El personal de neteja de l’Hospital de Martorell protesta i sol·licita el plus de perillositat

Per 29 de juny de 2020 a les 12:00 0 1812 Visites

Les treballadores demanen a la Generalitat que recompensi el seu treball durant la crisi sanitària

El personal de neteja de l’Hospital de Martorell ha iniciat les protestes perquè la Generalitat valori el seu treball durant la pandèmia i siguin recompensats econòmicament. Amb el suport de Comissions Obreres (CCOO) sol·liciten l’abonament del plus perillositat establert en el conveni col·lectiu de neteja. Aquesta situació afecta entre 50 i 60 treballadores de l’hospital. A més, netejadores de la Residència Sant Joan de Déu també s’han vist afectades.

Com ha explicat CCOO a La Bústia, el personal de neteja de l’Hospital de Martorell, on s’ha fet front a un gran nombre de casos de covid-19, “ha estat en primera línia en la lluita contra el coronavirus, ha jugat un paper fonamental, evidenciant que ha format part i segueix fent-ho del personal essencial en la lluita contra aquesta pandèmia i treballant en unes condicions de molta carència per la manca d’equips de protecció individual”.

Per aquests motius, a més d’exigir a la Generalitat una recompensació econòmica, les treballadores demanen a l’empresa responsable que els doni suport. L’Hospital de Martorell va crear l’empresa ANS per externalitzar el servei de neteja i aplicar el conveni de neteja en comptes del de sanitat. A la vegada, l’empresa ISS gestiona tota la part comptable com les nòmines i la roba de les treballadores.

La secretària general de CCOO, Isabel Gutiérrez, ha assegurat a La Bústia que davant les situacions de risc i perillositat que han patit les netejadores “l’Hospital ha mirat cap a una altra banda”. Durant la pandèmia, les treballadores han fet hores extres i han desdoblat torns per poder desinfectar tot l’hospital dia rere dia.

A dia d’avui no hi ha cap resposta de la Generalitat i Gutiérrez afirma: “En principi la idea és valorar i esperar uns dies a veure si la Generalitat dona un pas endavant. Si no ho fan, evidentment seguiran les protestes. No sabem si es mantindran a l’hora d’esmorzar o si es faran manifestacions. Ho hem de valorar”.

Fotografia: El personal de neteja protesta davant l’Hospital de Martorell [CCOO]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   C-Martorell, Martorell, Societat