Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia associacio salut mental baix llobregat nord

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord celebra dues dècades

Per 29 de juny de 2020 a les 17:00 0 899 Visites

La covid-19 no ha permès a l’entitat commemorar aquesta data tan especial

L’any 2000, un grup de familiars de persones amb un diagnòstic de salut mental que es reunien al Centre de Dia de Germanes Hospitalàries de Martorell, van decidir crear una associació per donar-se suport mutu i lluitar pels drets dels seus familiars. Enguany, l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord celebra 20 anys de la seva creació.

L’entitat va néixer sota el nom d’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord, a mans de la presidenta fundadora Isabel Sánchez. Per aquell llavors les malalties mentals eren totals desconegudes i la societat portava a tots els que les patien a un aïllament. L’any 2015 els socis de l’entitat van decidir canviar el nom per transmetre una visió més positiva i menys estigmatitzant.

Com assegura l’entitat, “20 anys després, comencem a veure un canvi en el model d’atenció, un model que ha de fomentar la recuperació d’un projecte vital més enllà del diagnòstic mental. Nosaltres seguirem treballant i lluitant per aconseguir aquest canvi de model”.

L’àrea d’intervenció engloba els següents municipis: Abrera, Collbató, Esparreguera, Martorell, Olesa, Sant Esteve, Sant Andreu, Gelida, Masquefa i Pallejà.

Des de la seva creació i fins el dia d’avui, l’associació ha acompanyat i donat suport a tots els que ho han necessitat. Durant l’any 2019 va atendre a 205 persones i va impulsar més de 20 projectes adreçats a la comunitat.

L’afectació de la crisi del coronavirus

Aquest any, amb la crisi sanitària provocada per la covid-19, l’entitat va haver d’aturar la seva activitat presencial però va seguir oferint els seus serveis amb videotrucades, trobades online, vídeos al YouTube i activitats en directe.

El dilluns 22, el Club Social Punt de Trobada ja va engegar la seva programació de forma presencial. També estan oberts els punts d’Informació i Assessorament en Salut Mental d’Olesa i Martorell i aviat esperen poder obrir les portes del de Sant Andreu.

La situació actual no els ha permès celebrar aquesta data, però des de l’entitat asseguren que ho faran més endavant. Per consultar els serveis que ofereix i trobar més informació sobre l’associació es pot consultar la pàgina web www.salutmentalblln.org.

Fotografia: L’associació porta 20 anys donant suport a les persones afectades per malalties mentals [Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord]

Print Friendly, PDF & Email