Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
La Bustia Baldo Valenti Sant Esteve

El sesrovirenc Baldo Valenti, premiat amb dues obres en una gala d’art

Per 18 d'octubre de 2023 a les 18:00 0 463 Visites

L’artista d’origen italià que forma part d’Artviu ha participat amb ‘Alfombra’ i ‘Euros’ al Guardó Torres García

El sesrovirenc Baldo Valenti ha rebut un premi en la segona gala d’art benèfic del Guardó Torres García. El pintor de Sant Esteve ha participat amb els quadres ‘Alfombra’ i ‘Euros’. El jurat ha destacat la seva originalitat.

Valenti va néixer a Trapani, a l’illa italiana de Sicília, fa més de 20 anys que resideix a Sant Esteve i col·labora amb el grup d’artistes local Artviu. La seva professió és arquitecte i des de fa molts anys es dedica a la pintura, l’escultura i el modelisme naval. Ha presentat exposicions individuals i col·lectives al municipi i altres pobles catalans, a Itàlia, França i Andorra.

Pel que fa a les obres guardonades, ‘Alfombra’ està formada per fulls de paper de diferents colors que l’artista ha enrotllat un per un i els ha aplegat fins a obtenir una cromaticitat de colors i de dibuix únic. ‘Euros’ representa diversos bitllets rebregats que Valenti ha treballat escalfant un material anomenat poliestirè i donant-li la seva forma final.

Els dos treballs formen part de l’exposició ‘Jugando’ que va presentar el passat mes de juliol a la sala El Celler. En aquesta obra, l’autor va reunir les produccions que ha fet en els últims vuit anys amb diversos materials i tècniques.

En l’edició d’enguany del premi, que porta el nom del pintor Joaquín Torres García, han participat 47 artistes en les disciplines de pintura, escultura, fotografia, dibuix digital, talent jove, trajectòria, difusió i professionalitat. Els organitzadors del certamen són la galeria ImaginArte Gallery. La gala, que s’ha celebrat el 6 d’octubre a la seu de Casa Madrid a Barcelona, ha comptat amb l’exposició de les obres, música en directe, desfilada i còctel.

Fotografies: Baldo Valenti amb el premi [BV / Ràdio Sant Esteve]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: