Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
Esparreguera - La Bustia- discoteca LTN

El Síndic de Greuges obre una actuació d’ofici per l’agressió homòfoba a Esparreguera

Per 14 de febrer de 2020 a les 12:00 0 708 Visites

La CUP demana al govern municipal que es personi a la causa judicial i que insti a l’empresa a prescindir del treballador de forma preventiva

El Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per l’agressió homòfoba que va tenir lloc, dissabte passat, a la discoteca LTN d’Esparreguera. Un vigilant de seguretat de la discoteca va agredir i expulsar del local una parella gai mentre proferia insults homòfobs.

Així, el Síndic ha sol·licitat quina va ser la intervenció dels Mossos en la identificació dels agressors. També ha preguntat si s’ha fet alguna acció coordinada amb l’Observatori Contra l’Homofòbia i amb els serveis municipals.

La CUP d’Esparreguera, a través d’un comunicat, ha condemnat els fets i ha denunciat que “és d’extrema gravetat que l’agressor sigui treballador de la discoteca”.

Els cupaires valoren que el govern municipal faci “l’acompanyament a les persones agredides” però demana a l’Ajuntament que “es personi a la causa judicial que s’obri” i “insti a l’empresa a prescindir del treballador implicat de forma preventiva” fins que s’esclareixin els fets atenent a les greus acusacions. 

A conseqüència de l’agressió homòfoba, l’Ajuntament ha retallat l’horari de tancament de la discoteca en dues hores. Amb aquest ja són 39 fets -17 penals i 12 administratius- que s’han denunciat en menys de mig any produïts en la discoteca LTN o per als seus voltants.

Fotografia: Més reaccions arran de l’agressió a Esparreguera [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Successos