Dimarts, 23 juliol 2024
  • Dimarts, 23 juliol 2024
Esports - La Bustia - CN Martorell waterpolo

El waterpolo femení del CN Martorell renuncia a Primera estatal

Per 2 de juliol de 2019 a les 18:00 0 2304 Visites

La directiva no ha trobat la viabilitat econòmica necessària que requeria el nou projecte esportiu

El CN Martorell ha renunciat a la plaça de Primera estatal que l’absolut femení de watepolo va guanyar-se a pols a l’adjudicar-se la fase d’ascens, el mes de maig passat, a Talavera de la Reina (Toledo). Joan Pérez, director esportiu del CN Martorell, ha confirmat a La Bústia que “la junta directiva no ha trobat els recursos propis ni externs per afrontar aquest projecte a Primera Divisió estatal i sense viabilitat econòmica s’ha decidit renunciar a la plaça”.

Segons ha confirmat el CN Martorell, la renúncia es va efectiva abans que finalitzés el termini fixat per la Real Federación Española de Natación. Segons dades de l’entitat, l’Ajuntament de Martorell aporta una subvenció econòmica anual que cobreix el 35% del pressupost total del club. Pérez explica que “els spònsors que s’havien gestat des del club no aportaven el que restava per assegurar la viabilitat econòmica d’un projecte com a Primera estatal”.

La propera temporada, la RFEN ha ampliat el nombre d’equips a Primera Divisió estatal. Un dels factors que encareix la participació a nivell estatal són els viatges. El CN Martorell va plantejar a la Federació la possibilitat d’alleugerir la despesa econòmica. El director esportiu diu que “l’opció era que, aprofitant un viatge a Madrid poder disputar les jornades previstes amb els equips de la comunitat i, així, estalviar costos”.

A més de l’aspecte econòmic, també hi ha l’esportiu. Pérez assegura que “no hem pogut incorporar dues o tres jugadores que ens haurien de permetre competir amb garanties en una categoria com aquesta”. Davant d’aquestes circumstàncies, “la directiva ha decidit abortar el somni de Primera”, confessa.

D’aquesta manera, l’absolut femení de waterpolo del CN Martorell repeteix la mateixa història que fa 6 anys quan amb l’ascens a la butxaca va renunciar-hi per motius econòmics. Les martorellenques jugaran a Lliga Catalana-Primera Divisió el curs vinent.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esports, Martorell