Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia Ple Municipal Abrera

Els grups municipals d’Abrera dissenyen una taula de treball conjunta

Per 31 de maig de 2020 a les 17:00 0 992 Visites

L’objectiu és impulsar mesures socioeconòmiques per frenar les conseqüències de la covid-19

Els grups municipals d’Abrera, PSC, ERC, Alternativa d’Abrera, Abrera en Comú i Ciutadans han signat un acord plenari per tal de tornar a la normalitat tan abans com sigui possible. El camí cap a la nova normalitat planteja nous reptes i per aquest motiu s’ha acordat la creació una taula de treball per impulsar les mesures socioeconòmiques necessàries per pal·liar els efectes provocats pel coronavirus a Abrera.

En aquesta taula hi estaran representades totes les forces polítiques de l’Ajuntament i agents socials quan s’escaigui. L’acord es va aprovar per unanimitat en l’últim Ple Municipal que es va dur a terme de forma telemàtica.

Per tal de posar en marxa la reactivació socioeconòmica de la població, a Abrera s’ha ajornat el pagament d’impostos, taxes i cànons municipals per tal d’afavorir als comerços i persones autònomes. També s’ha reclamat al govern de l’Estat poder fer ús dels romanents d’anys anteriors sense limitació per ajudar a les persones més vulnerables.

Des del consistori es vol donar suport al comerç local i l’ocupació de les persones. En aquest sentit, es vol reformular el Pacte per l’Ocupació reforçant les polítiques actives d’ocupació que impulsin la creació de llocs de treball.

Una de les mesures destacades és la de seguir enfortint al sector de la cultura i vetllar per la tornada a l’activitat de tots els artistes, entitats i associacions d’Abrera.

Abrera dóna suport als treballadors i treballadores de Nissan

En el Ple Municipal també es va aprovar per unanimitat una moció de suport als treballadors i treballadores de l’empresa Nissan que s’enfronten davant el cessament de l’activitat industrial a Catalunya a les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu.

Els grups integrants de l’Ajuntament exigeixen a Nissan una solució que permeti el manteniment de l’ocupació a les més de 3.300 persones que hi treballen de forma directa i a les més de 20.000 de forma indirecta.

Fotografia: El Ple Municipal es va celebrar de forma telemàtica seguint les mesures de seguretat [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Abrera, C-Abrera, Política