Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia peixos Llac Olesa

Els peixos del Llac d’Olesa es traslladen a Esparreguera

Per 3 d'abril de 2019 a les 7:00 0 2130 Visites

Un conveni de la Societat de Pescadors permet abocar les carpes del Llac a l’estany de la residència de Can Comelles

L’Ajuntament d’Olesa ha aturat les tasques de manteniment del Llac del Parc Municipal que s’havien de dur a terme entre ahir i avui. L’acció incloïa la captura d’espècies invasores i les cries de carpa, espècie no invasiva, abans de buidar l’aigua per la neteja del fons, ple d’algues, pedres i brutícia. Tots aquests elements s’han tornat a acumular després de la reforma del recinte, estrenat per la festa major de l’any passat. Els mètodes utilitzats en les dues anteriors neteges, l’any 2017 i 2018, van provocar la mort de centenars de peixos.

Aquest procediment va despertar les crítiques de l’Associació d’Animalistes d’Olesa (ADO) en la nova neteja de la bassa prevista per aquests dies, ja que volia evitar el sacrifici dels animals. Fins i tot es va plantejar la possibilitat de mobilitzacions durant els treballs de captura dels peixos. Segons Almudena Toledo, de l’entitat animalista, “vam pensar amb una nova possibilitat, senzilla i de sentit comú per aquest assumpte i ens vam posar en contacte amb la Societat de Pescadors d’Esparreguera”.

Finalment, la col·laboració amb aquesta entitat esportiva ha donat els resultats. Els Pescadors d’Esparreguera tenen un conveni amb l’Ajuntament del seu municipi per dipositar peixos a l’estany de la residència de Can Comelles, una solució alternativa per evitar la mort de les carpes, que van ser introduïdes sense autorització i s’han anat reproduint des de l’estiu de l’any passat.

Per Josep Herrerias, president de l’entitat, “tenim un acord per al subministrament de carpes a l’estany de Can Comelles i evitar la proliferació de mosquits que molestin als residents. Vam demanar l’autorització per col·locar els peixos del Llac d’Olesa i des del departament de Medi Ambient ens van donar el vistiplau”.

El trasllat dels peixos és previst un cop es tingui l’autorització de la Generalitat i ho farà la mateixa empresa de manteniment del recinte que els portarà a Esparreguera. Aquesta solució finalment ha estat ben acollida per totes les parts, Ajuntament, animalistes i pescadors i es preveu que en els dies vinents es faci el canvi d’ubicació dels animals que es quedaran permanentment al nou indret.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat