Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024

Esparreguera tancarà el mercat municipal la primavera vinent

Per 12 de setembre de 2019 a les 12:00 0 1197 Visites

L’Ajuntament no renovarà les concessions als cinc paradistes que encara hi mantenen l’activitat

L’Ajuntament d’Esparreguera ha decidit que el març de 2020 tancarà el mercat municipal. Ho ha anunciat després de fer-ho públic, primer, als representants els cinc paradistes que encara hi mantenen l’activitat aprofitant que se’ls acaba la concessió. El Govern municipal assegura que la continuïtat del mercat municipal era “econòmicament insostenible”.

L’Ajuntament ha posat els números sobre la taula: 87.000 euros de manteniment i 24.000 euros d’ingressos per l’actual nivell d’ocupació. Així, prop del 28% de la despesa es cobreix mitjançant els rebuts dels paradistes i la resta, ho aporta l’Ajuntament del pressupost municipal. Aquests xifres se li haurien d’afegir una reforma integral de l’equipament que, segons la consultora USTE, s’eleva entre mig milió i un milió d’euros.

Com a contrapartida, l’Ajuntament vol replantejar la funcionalitzat del mercat municipal, un edifici centenari, catalogat i que disposa de 20 punts de venda i 559 m2 de superficie comercial. Els paradistes han rebut amb preocupació la decisió anunciada pel govern municipal tot i els esforços fets per a l’administració local de dinamitzar l’activitat del mercat.

Fotografia: L’edifici centenari del mercat municipal d’Esparreguera [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Altres, Esparreguera