Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
La Bustia grup celebracio fi peatge Martorell Gelida 31 agost 2021

Gelida celebra la fi del peatge amb cava i l’Ajuntament fa una declaració

Per 1 de setembre de 2021 a les 15:00 0 2183 Visites

Una cinquantena de persones van desplaçar-se fins a l’accés de l’autopista i alguns van fer el primer trajecte sense pagar

La convocatòria per celebrar la fi del peatge de l’AP7 a Gelida ha aplegat una cinquantena de persones aquest dimarts a la nit. Han assistit veïns majoritàriament del municipi, però també de Castellví de Rosanes i de Sant Llorenç d’Hortons.

Un dels participants, Miquel Carrillo, comenta que “amb molt bon ambient, somriures i companyonia, teníem ganes de celebrar la fi del peatge de Gelida” També que “espontàniament, vam decidir fer-nos una foto” al costat dels senyals de l’autopista i a peu del peatge. Va ser llavors quan “alguns dels presents van estrenar l’autopista sense pagar”.

Entre els convocats, l’alcaldessa de Gelida i diputada al Parlament d’ERC, Lluïsa Llop; i l’actual regidora de Cultura, Montse Rovira (Primàries), que el març de 1995 era presidenta de la Unió de Botiguers de Gelida i va ser una de les promotores de Xarxa Viària, un consorci que posteriorment impulsaria la creació de la Declaració de Gelida l’octubre de 1998.

Molts han recordat la figura del gelidenc i economista Jordi Carrillo, que va morir amb 51 anys el novembre de 2003, va ser referent en la lluita ciutadana per qüestionar el sistema de peatges. Va ser cofundador, gerent i ànima del consorci Xarxa Viària i de la Declaració de Gelida, format per 19 ajuntaments, 4 consells comarcals i les entitats empresarials més representatives del territori amb l’objectiu, entre d’altres, de la supressió dels peatges de les autopistes.

El mateix dia, l’Ajuntament ha fet una Declaració institucional que ha llegit l’alcaldessa a la finalització del Ple extraordinari. Un manifest que ha subscrit ERC, Primàries, Comuns i PSC, i que no ha donat suport la CUP.

Declaració institucional de l’Ajuntament de Gelida sobre fi del peatge de l’AP7.

Declaració de Gelida 1998.

Ha arribat la jornada històrica: El peatge de Martorell aixeca barreres abans de les 12 de la nit.

 

Fotografies i vídeo: Moments de celebració del grup de veïns de Gelida, Castellví i Sant Llorenç [Carles Gala / Pere Palomera]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Economia, Gelida, Societat