Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia acord govern Junts per Martorell i PSC Martorell 21 desembre 2023 1

Junts per Martorell i el PSC signen un acord de govern inèdit a l’Ajuntament

Per 21 de desembre de 2023 a les 20:30 0 466 Visites

L’alcalde Xavier Fonollosa, amb majoria absoluta del seu grup, havia convidat als tres partits de l’oposició a entrar-hi, que no han acceptat Movem i ERC

El grup municipal de Junts per Martorell té un nou soci a l’equip de govern, el PSC. Aquest dijous han formalitzat a l’ajuntament un pacte de govern inèdit a Martorell.

L’alcalde Xavier Fonollosa, i el portaveu del PSC, Javier González, han anunciat en una compareixença pública davant la premsa el nou pacte de govern que dona entrada als socialistes. D’aquesta manera, l’equip de govern que es constitueix a partir d’ara amb 18 de 21 regidors del consistori: els 16 de Junts per Martorell i els 2 del PSC.

L’acord de govern s’ha formalitzat amb les signatures de Josep Casasayas, de Junts per Martorell, i d’Óscar Besa, del PSC de Martorell. Des de Junts per Martorell i el PSC han explicat que plantegen “diverses línies d’actuació del nou govern municipal i acorden treballar plegats per millorar Martorell”.

El partit de l’alcalde havia proposat les darreres setmanes als tres grups municipals de l’oposició formar part de l’equip de govern. El PSC, amb 2 regidors, ho ha acceptat. Movem, segon partit al consistori amb 2 regidores; i ERC, amb 1 regidor, no han volgut entrar al govern.

Fonollosa ha explicat que ha volgut estendre la mà a tots els partits amb una “voluntat inclusiva, de pensar en gran, més enllà d’ideologies partidistes, des de la generositat, des de l’escolta, des de la voluntat de sumar esforços i construir en positiu un Martorell millor”.

L’alcalde ha destacat que “tothom que tingui idees i les vulgui aportar, des de la crítica, i en positiu cap a la millora, és benvingut”. També que aquest acord amb els socialistes “enforteix el projecte de ciutat, ja que el consens i el pacte implicarà més fortalesa per Martorell; s’ha fet feina, però en queda molta per fer, ens queda molt camí per recórrer i seguir millorant i per fer-ho ens cal la col·laboració de tothom”.

Per la seva banda, González ha agraït l’oferiment de l’alcalde per fer “un Martorell millor, sumar amb positiu i actuar dintre d’un espai de consens entre les forces polítiques. Creiem que el Partit Socialista té molt a aportar, perquè a més de les coincidències programàtiques, tenim prioritats molt clares: treballar pel benestar de la ciutadania i pel progrés de Martorell, que té recorregut de millora”.

El portaveu socialista, ha afegit que “volem sumar esforços perquè els martorellencs i martorellenques se sentin orgullosos de ser-ho, i perquè es beneficiïn de les aportacions en positiu que puguem fer”.

Des dels dos grups han destacat que “el pacte de govern respon a la voluntat de diàleg i negociació sumant esforços, amb l’objectiu de defensar els interessos de la ciutadania, garantint una gestió eficaç i la millora contínua de Martorell”.

 

Línies d’actuació del nou govern municipal

Els primers acords i línies d’actuació que han presentat tenen l’objectiu de “continuar treballant per la transformació i el progrés de Martorell i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Junts per Martorell i PSC Martorell han acordat treballar “plegats des del respecte, la col·laboració i l’escolta activa per un Martorell més familiar i defensor dels drets de la ciutadania” i afegeixen que “el nou govern vol tenir cura de l’educació dels infants, que els joves puguin emancipar-se i començar el seu projecte de vida a Martorell, i que les persones grans disposin dels espais i serveis adients a les seves necessitats”.

Els eixos prioritaris del nou govern seran “els infants, els joves, la gent gran i les famílies, juntament amb la promoció de l’educació i la cultura, la millora del paisatge urbà, la neteja, la seguretat, l’habitatge, la millora de la salut i l’esport, la cura i la promoció del medi ambient, i l’impuls de l’activitat econòmica i l’ocupació, entre d’altres”.

Fotografies: Moments de la compareixença de l’acord de govern, d’esquerra a dreta: Óscar Besa, Reme Márquez (PSC), Xavier Fonollosa (JxM), Javier González (PSC), Lluís Amat i Josep Casasayas (JxM) [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Martorell, Política