Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia companyia La Colla Martorell

La Colla de Martorell guanya un premi d’inclusió, arts escèniques i salut mental

Per 19 de desembre de 2021 a les 7:00 0 680 Visites

El premi té una dotació de 2.000 euros que comparteix amb un altre grup i el jurat ha destacat la seva aposta per l’acció performativa als carrers

La Colla, companyia teatral de Martorell, ha estat una de les guanyadores ex aequo -juntament amb la Cia. Amèrica– dels Premis Josep Clusa 2021, organitzats per l’Altre Festival. El festival ha reconegut espectacles, projectes i companyies que han treballat per al benestar i la inclusió de les persones amb o sense problemàtica de salut mental a través de les arts escèniques.

El jurat, format per membres del festival i professionals de la cultura, les arts i sociosanitaris, ha premiat La Colla “per la seva aposta per l’acció performativa als carrers i per la construcció de relacions vinculades amb l’expressió teatral”.

La directora de la companyia, Alícia Zamora, ha explicat que el grup ha rebut el premi “amb molta alegria i molta força. Estan molt emocionats i pletòrics, perquè encara que tenien opcions, mai pots arribar a pensar que seràs el guanyador. No ens ho esperàvem, realment”.

El premi té una dotació de 2.000 euros per a les dues companyies guanyadores. En aquest sentit, Zamora ha dit que “té un import econòmic important” i encara han de veure “cap a on volem enfocar aquests diners en els projectes que ens venen per davant”. 

El jurat va preseleccionar tres companyies i després va fer les entrevistes. Les representants del grup martorellenc van ser la directora i la treballadora social del Club Social Punt de Trobada, Beatriz Vieito.

Actualment, la Companyia de Teatre Comunitari La Colla la formen 11 integrants. Va sorgir d’un taller del Club Social Punt de Trobada de l’Associació de Salut Mental del Baix Llobregat Nord ara fa 10 anys i en fa 2 que està constituïda com a grup de teatre. 

Fotografia: Dos integrants de La Colla [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Martorell, Societat