Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
Abrera - La Bustia - violència de genere

La comarca s’afegeix a les concentracions d’Emergència feminista

Per 20 de setembre de 2019 a les 7:00 0 833 Visites

En la majoria de municipis hi haurà concentracions en contra de la violència masclista

42 dones han estat assassinades per la seva parella o exparella a l’Estat espanyol durant el 2019. Aquestes són les dades oficials, perquè feminicidio.net ha comptabilitzat 74 dones en el que portem d’any.

La xifra oficial s’eleva fins a superar el miler de dones que han perdut la vida des que es comptabilitzen oficialment, el 2003. “Això ja no és una alerta. Declarem l’emergència feminista”, assegura la Plataforma Feminista d’Alacant, qui ha estès la taca d’oli arreu.

Aquest divendres 20 de setembre, la majoria de municipis de la zona d’influència de La Bústia hi haurà convocatòries per denunciar la situació de violència i vulneració de drets de les dones

Els municipis preveuen il·luminar l’edifici de l’ajuntament o les places amb llums violetes i la lectura d’un manifest. Hi haurà una concentració davant dels ajuntaments a les 20.30 hores.

A Sant Esteve, la concentració tindrà lloc a les 20.15h, a la plaça Xic Mateu des d’on s’iniciarà la marxa de llum violeta fins a l’Ajuntament. A Masquefa, la concentració és a la plaça de l’Alzinar, on hi ha l’arbre del Record.

El Consell de Dones del Baix Llobregat també s’ha adherit a la declaració d’Estat d’Emergència Feminista, que compta amb el suport de desenes d’associacions de dones, sindicats i partits polítics. 

Fotografia: L’Associació d’Abrera Contra la Violència de Gènere i Ánfora participarà en la concentració [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email