Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia visita Teresa Jorda Agroparc Penedes (2)

La consellera d’Acció Climàtica també visita l’Agroparc Penedès de Gelida

Per 22 de gener de 2022 a les 17:00 0 583 Visites

Amb el primer vis-i-plau administratiu i les visites del president i la consellera, el Govern de la Generalitat dona suport al projecte del grup Ametller Origen

Com ho va fer la setmana anterior el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha visitat aquest dijous els terrenys de l’Agroparc Penedès. Ha estat acompanyada del conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, Josep Ametller i han fet un recorregut des de la zona de les Cases Noves de Gelida fins a la masia de Can Mata.

Jordà ha comentat que el projecte “ens encaixa de meravella, perquè parlem de circularitat, de sostenibilitat i d’un sector essencial i importantíssim a casa nostra com és el sector agroalimentari”. A més, ha destacat el paper que tindran “les energies renovables i la revalorització dels fertilitzants i subproductes, convertint-los en recursos”.

Al final del trajecte han mantingut una reunió amb part de l’equip directiu del grup Ametller Origen i l’equip multidisciplinari a càrrec del desenvolupament de l’Agroparc. L’arquitecte responsable del projecte, Joan Batlle, soci i director de R+D+I de Batlleiroig, ha destacat que s’ha realitzat un anàlisi històric i actual de la matriu biofísica, l’agricultura, la connectivitat i el patrimoni amb l’objectiu de proposar un agroparc que respecti el territori.

Durant la reunió també s’ha posat en valor la projecció de l’Institut d’Agricultura Tecnificada iAGRITECH. Es tracta d’un centre de formació i recerca amb convenis amb universitats locals i també internacionals per formar els tècnics agrícoles del futur i impulsar la sostenibilitat en el sector agrari.

El projecte de l’Agroparc Penedès contempla un total de 258 hectàrees a la zona nord de l’Alt Penedès, majoritàriament a Gelida i una part de Sant Llorenç d’Hortons.

L’Agroparc Penedès ja ha rebut el primer vist-i-plau administratiu i urbanístic de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat l’Agroparc.

Fotografies: Visita de Teresa Jordà a l’Agroparc Penedès [Ametller Origen]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Gelida, Política