Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
La Bustia 5 granja 2 projecte Agroparc Penedes Gelida

Pas endavant de l’Agroparc Penedès de Gelida

Per 11 de gener de 2022 a les 14:00 0 844 Visites

Rep el primer vist-i-plau administratiu i urbanístic de la Generalitat i és distingit amb un premi del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya

El projecte de l’Agroparc Penedès de Gelida, anunciat el passat mes d’octubre, ha iniciat la tramitació administrativa i urbanística després que la Comissió Territorial de Catalunya ha informat favorablement aquest desembre sobre el caràcter d’interès territorial de la iniciativa empresarial. El primer tràmit administratiu es va aprovar al ple de l’Ajuntament de Gelida del mes de novembre.

Els membres de la comissió han destacat el component innovador de l’Agroparc i el fet que el Grup Ametller Origen impulsi un projecte empresarial transformador d’un sector econòmic com l’agroindustrial.

Es tracta del primer projecte aprovat que inclou la dinamització de sol urbanitzable i no urbanitzable en un mateix espai per tal de fer realitat la circularitat de l’economia. S’ubicarà majoritàriament a Gelida i agafa una part de Sant Llorenç d’Hortons, contempla un total de 258 hectàrees i el volum d’inversió previst és de 180 milions d’euros.

L’Agroparc integrarà agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables. És un model agroalimentari, 100% sostenible i circular. Per aquest motiu el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha distingit el nou clúster amb el ‘IV Premi Alimentem el món’. Aquest guardó distingeix les iniciatives sostenibles en el sector de l’agroalimentació i té una dotació econòmica de 1.000 euros que Ametller Origen donarà a Càritas.

El jurat ha destacat “el component innovador d’aquest nou model agroalimentari que integra agricultura, ramaderia, agroindústria i energies renovables en un únic espai i fomenta la sostenibilitat en tots els àmbits, mediambiental, econòmic i social”.

Josep Ametller, conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen, ha recollit el premi i ha assegurat que tenen “al davant un gran repte i, com empresa que aposta decididament per la sostenibilitat, fa anys que hi treballem per aportar una solució que sigui eficient i sostenible”.

Totes les imatges i el projecte de l’Agroparc a Gelida, un clúster i espai temàtic visitable d’economia circular.

Fotografia: Imatge del projecte de l’Agroparc Penedès a Gelida i Sant Llorenç d’Hortons [Ametller Origen]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Gelida, Societat