Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
la bustia fgc martorell

La línia FGC Martorell-Igualada compleix 125 anys

Per 10 de gener de 2019 a les 12:03 0 3688 Visites

El president de la Diputació i el conseller de Territori i Sostenibilitat acudiran a l’acte d’aniversari

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) celebra aquest dissabte, 12 de gener, el 125è aniversari de la línia Martorell-Igualada. L’acte consistirà en un recorregut en tren regular des de plaça Espanya a Martorell, el bateig del Tren del Centenari i la visita a l’exposició que commemora l’efemèride a l’estació de Martorell-Enllaç.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, el president de FGC, Ricard Font, i el director general de FGC, Pere Calvet, sortiran cap a les 11.22h de l’estació de plaça Espanya en direcció Martorell Vila, on seran rebuts per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació, Marc Castells, i la resta d’autoritats.

Una diligència traslladarà la comitiva a l’estació de Martorell-Enllaç, on es batejarà el Tren del Centenari i es visitarà l’exposició 125 anys de la línia Martorell-Igualada. A més, es farà una teatralització històrica de l’arribada de la línia i una visita al tren històric.

El 29 de juliol de 1893 es va inaugurar la línia Martorell-Igualada, l’empenta que la indústria de la zona necessitava per sobreviure i millorar les comunicacions de la Catalunya central amb Barcelona. Aquest ferrocarril, a més, va consolidar Martorell com el principal nus de comunicacions.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Martorell, Societat