Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia construccio nau logistica a poligon Can Panyella Gelida

La nova nau logística de Gelida comença a aixecar-se en un solar on volia instal·lar-se Freixenet

Per 5 d'agost de 2023 a les 7:00 0 1284 Visites

És previst que les obres acabin a principis del segon trimestre de 2024 i s’ubica al costat d’una altra infraestructura també destinada a la gestió i distribució 

La construcció de la nova nau logística a Gelida ha començat fa unes setmanes amb les obres de l’estructura.

La plataforma de 19.547 m2 s’aixeca al polígon Can Panyella sobre una parcel·la propietat de Crossbay de 36.000 m2. Onilsa construeix un edifici amb 16.924 m2 de magatzem, 917 m2 d’oficines i 1.466 m2 d’altells.

La comercialització va a càrrec de les consultores Gestionainmo i Invertica, que busquen que la llogui una única empresa.

Segons fonts consultades, els treballs d’una nau d’aquestes dimensions i d’última generació tindrien un cost d’entre 11 i 13 milions d’euros.

D’altra banda, el representant de Gestionainmo, Emili Trinxet, explica a La Bústia que les obres -començades al febrer- “van a bon ritme i esperem que la nau estigui acabada a principis del segon trimestre de 2024”.

Ha destacat la ubicació del polígon: “l’accessibilitat directa a l’AP-7 és molt atractiva per a empreses amb una alta activitat logística”.

També que la nau “compta amb excel·lents connexions i es troba a només 50 metres de l’estació de tren de Gelida, facilitant tant les tasques logístiques com l’accés del personal”.

El maig de 2015, el grup Freixenet va anunciar que construiria un gran magatzem intel·ligent en aquest mateix solar per centralitzar els 15 cellers que tenia i gestionar tota la logística en un únic centre, que finalment va descartar.

 

Una altra nau al costat

Al polígon de Can Valls, al costat del de Can Panyella i de la nau que està en obres, hi ha una nau de 25.000 m2 que estava abandonada de fa anys que la inversora Meridia Capital va comprar, reformar i comercialitzar.

Segons fonts consultades, l’octubre de 2022, a través de la gestora Savills, l’operador Dachser està de lloguer fins el 2028. Des de fa uns mesos destina la infraestructura per a un client del sector de la llar i complements.

Posteriorment a l’operació d’arrendament, Meridia va vendre la nau al també inversor Milepro per 25,9 milions d’euros.

 

Obres de la nova nau, a finals de juliol de 2023

Inici de les obres, febrer de 2023

Render de la nau logística al polígon Can Panyella de Gelida

 

Fotografies: Obres, finals de juliol de 2023 [Ll.G.] / Inici de les obres, febrer de 2023 [J.R.]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Gelida