Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia PAH Baix Llobregat a Martorell (2)

La PAH exigeix a l’Ajuntament de Martorell que empadroni qui ho demani i l’alcalde respon que “no empadronem ocupes”

Per 25 de febrer de 2022 a les 17:00 0 873 Visites

Xavier Fonollosa és partidari de no empadronar “ocupes” perquè cometen “actes il·legals”

La PAH del Baix Llobregat Nord ha fet aquest dilluns una roda de premsa en forma de concentració davant l’Ajuntament de Martorell per exigir “el compliment de l’obligació d’empadronar a tots els ciutadans que ho demanin i que mínimament compleixin amb els protocols establerts”.

El col·lectiu recorda “que el padró és una obligació, ja que sense ell no es pot accedir a les ajudes socials, l’atenció primària del municipi o a la mesa d’emergència, entre altres”. Per aquest motiu, “continuarem pressionant l’equip de govern de l’Ajuntament per totes les vies perquè compleixi les seves funcions i protegeixi als seus ciutadans més vulnerables”.

En l’acte han participat afectats, representants de la PAH del Baix Llobregat Nord, com el seu portaveu, José Cabezas, la portaveu de la PAH de Catalunya, Lucía Delgado, així com els representants d’ERC, el diputat José Rodríguez i el regidor de Martorell, Soulimane Messaoudi; i d’En Comú Podem, la diputada Susanna Segovia, i la coordinadora del Baix Llobregat, Sílvia Valentín.

Xavier Fonollosa respon: “No empadronem ocupes”

L’alcalde Xavier Fonollosa ha respost a la reivindicació de la PAH assegurant que “a Martorell no empadronem ocupes” i ell mateix es pregunta que si “una persona que ve de fora i que comet un acte il·legal ha d’estar inscrit al padró perquè pugui tenir drets com per exemple els drets socials?” i es respon: “No, sempre he tingut molt clar que això no pot ser”.

No obstant això, ha explicat que hi ha una excepció, que és “quan hi ha nens petits, però sempre amb un informe de Serveis Socials que digui que si no s’empadronen poden tenir problemes d’escolarització o de metges, per exemple. Però això passa en els mínims casos”.

Ha assegurat que “no és cert que la llei digui que s’han d’empadronar els ocupes. Diu que s’han d’empadronar les persones que tinguin el domicili en un lloc i per acreditar-ho s’ha de tenir un títol de tinença. Això és el que demanem al padró”. I que gràcies al fet que Martorell no empadroni tothom “venen molts menys ocupes i som dels municipis que en tenen menys en tot l’Arc Metropolità”.

 

Aquí l’escrit que va llegir la PAH del Baix Llobregat Nord a la roda de premsa.

Aquí l’entrevista a l’alcalde de Martorell sobre la resposta a la PAH, minut 35:12.

Fotografies: Roda de premsa de la PAH davant l’Ajuntament de Martorell [PAH]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Martorell, Societat