Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia presentacio La Palanca Esparreguera 9

La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera, aposta per la inclusió en la quarta edició

Per 18 de juny de 2024 a les 15:00 0 343 Visites

Se celebra del 27 al 29 de setembre i les entrades ja estan a la venda

La sala petita del Teatre La Passió d’Esparreguera ha acollit aquest dimarts al matí la presentació de la quarta edició de La Palanca, el Festival de Circ Contemporani d’Esparreguera. Se celebrarà del 27 al 29 de setembre i les entrades ja estan a la venda a través d’aquest enllaç.

El pressupost que s’ha destinat al festival és de 100.000 euros, duplicant així el que es va destinar a la primera edició l’any 2020. L’organitza l’Ajuntament d’Esparreguera i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Com a novetat, compta amb nous suports, com una plataforma web pròpia i la creació d’un perfil de xarxes per reforçar la comunicació i difusió del festival.

L’edició d’enguany aposta de manera especial per la inclusió, tant a nivell de públic com dels artistes i companyies convidades, amb la programació de l’espectacle inclusiu ‘Remix’ de la companyia Circ Bombeta i tallers adaptats per a persones amb diversitat funcional, en els quals participaran els usuaris del Taller Ocupacional Can Comelles (TOCC) i d’ÀuriaFil. També s’ha programat l’espectacle integrador ‘De tu a tu’ de la Cia Mur, adreçat a l’alumnat dels instituts de la vila.

Pel que fa a la direcció artística, el festival torna a comptar amb Sílvia Compte i Jordi Juanet ‘Boni’. La programació recull propostes per a tots els públics amb espectacles de carrer i de sala, tallers de circ per a totes les edats i espectacles itinerants.

La Palanca s’inaugurarà el divendres 27 de setembre amb una doble proposta: la primera serà a l’aire lliure i oberta a tothom i la segona de pagament dins del teatre.

 

Les intervencions

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha destacat que la quarta edició de La Palanca “té una mirada expansiva. Les tres anteriors ens han servit a nivell de municipi, però la qualitat de la programació que oferim en aquesta té una mirada de país”. Alhora, ha explicat que, una edició més “mantindrem l’espectacle que dediquem al sector juvenil de la població, el que oferim a les escoles, i també el de la gent gran del municipi”.

L’alcalde ha avançat que en aquesta edició un dels objectius és aglutinar altres sectors com la restauració. Per aquest motiu, hi haurà un circuit de la tapa amb motiu de La Palanca que rep el nom ‘T’apalanca‘.

Juan Jurado, regidor de Cultura, l’ha definit com “un projecte que dona sentit a moltes altres coses. És un gran orgull i estic convençut que tindrà un gran futur. És un compromís d’aquest govern i som conscients que Esparreguera se l’ha fet seu”.

Andreu Felip, director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, ha comentat que aquest festival “és un excel·lent exemple que pel Departament ha estat un dels grans pilars de la legislatura: l’accés a la cultura i poder apropar-la arreu del territori”.

Sílvia Compte, directora artística del festival, ha volgut remarcar dos projectes: per una banda, “la col·laboració amb el TOCC. El Circ Bombeta s’encarregarà d’impartir dos tallers de circ on treballaran amb persones amb discapacitat intel·lectual. També ÀuriaFil tindrà un dia de taller i es clourà amb un espectacle del Circ Bombeta que es diu ‘Remix’. En la línia inclusiva, el col·lectiu Mur oferirà l’espectacle ‘De tu a tu’ als instituts”. D’altra banda, “el projecte ‘Circulem‘”.

Jordi Juanet ‘Boni’, director artístic del festival, ha explicat que ‘Circulem’ “és una novetat absoluta, un projecte creat amb diversos agents del sector i una peça de circ contemporani del qual formen part cinc festivals de circ de Catalunya. La companyia Ariadna Gilabert presentarà ‘Cos i crit’ a Esparreguera per primera vegada i estem contents que el projecte surti a la llum”.

Manolo Alcántara, artista esparreguerí, tornarà a portar el seu espectacle ‘Maña’ en aquest festival. Ha assegurat que per a ell “sempre és un plaer poder fer el meu ofici a casa meva, perquè, tot i que no hi visqui, Esparreguera és el meu poble i sempre el porto al cor”.

Berna Mendieta, director de l’Agència Creativa Zooko, ha explicat la imatge creativa del festival i ha destacat que han volgut quedar-se “amb els colors de les tres edicions anteriors: vermell, blanc i negre, així com amb la imatge del pont de La Palanca com a símbol”.

Tota la informació sobre el festival es pot consultar a través de la pàgina web lapalancafestival.cat.

Abans de les intervencions, els artistes Quique Maltas i Jordi Mas de Circ Bombeta, han fet una representació del seu espectacle ‘Remix’.

Fotografies i vídeo: Presentació del festival La Palanca a Esparreguera [Carla Martínez / La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera