Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia peatge Martorell

Tres Ajuntaments deixaran de cobrar 200.000 euros pel pas de l’autopista

Per 2 d'octubre de 2021 a les 7:00 0 802 Visites

Els alcaldes de Martorell, Castellví i Gelida expliquen les quantitats concretes

Els Ajuntaments dels 3 municipis per on passa l’AP7 deixaran de cobrar l’any vinent 200.000 euros en concepte de l’impost sobre béns immobles (IBI) de la concessionària ACESA. La Bústia ha parlat amb els alcaldes de Martorell i Castellví i l’alcaldessa de Gelida.

L’alcalde Xavier Fonollosa explicat que “l’Ajuntament de Martorell deixarà d’ingressar 35.000 euros anuals” d’IBI de la concessionària. Reconeix que “no és una quantitat significativa tenint en compte el retorn ciutadà que té. Els dono per ben invertits, perquè els ciutadans de Martorell -i tothom qui passi per l’AP7- no hauran de pagar peatge, tampoc les empreses i el transport de mercaderies”.

Per l’alcalde Adrià Camino, deixar de cobrar l’IBI de l’autopista de Castellví “tindrà un dèficit d’aproximadament 57.000 euros”. Destaca que és un import petit, però que per “un Ajuntament modest com el nostre és un cop dur”. També que estan valorant “quin és l’abast del dèficit que ens comportarà no poder recaptar aquest impost”.

L’alcaldessa Lluïsa Llop diu que l’Ajuntament de Gelida “deixarà de cobrar 108.000 euros el 2022 si no hi ha cap solució d’alguna administració superior que reverteixi aquesta situació. El govern municipal està treballant per fer el pressupost de l’any vinent sense aquest import”.

Fotografia: Vehicles arribant a l’antic peatge de l’AP7 a Martorell en direcció Barcelona, la tarda del 12 de setembre [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: