Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Unitat Proximitat Esparreguera

La Policia Local d’Esparreguera presenta una nova unitat

Per 12 de juny de 2024 a les 7:00 0 1416 Visites

Ha posat en marxa la Unitat de Proximitat i Relacions amb la Comunitat

La Policia Local d’Esparreguera ha presentat la nova Unitat de Proximitat i Relacions amb la Comunitat. Està formada per sis professionals i té l’objectiu d’apropar el cos de seguretat local a la ciutadania per ser un servei públic i, alhora, potenciar la policia de carrer, suport intern i gestió administrativa, creant ponts de col·laboració amb altres departaments de l’Ajuntament.

Els objectius d’aquesta unitat són posar les persones al centre de l’actuació policial; treballar amb sensibilitat davant les necessitats locals; contactar i interactuar amb el teixit social creant relacions amb entitats i associacions locals; fer seguiment dels problemes comunitaris; adaptar-se a les necessitats de la ciutadania i a les seves característiques socioculturals i ètniques; i treballar de forma conjunta amb tota l’estructura del consistori.

L’alcalde Eduard Rivas ha destacat “els canvis que s’estan aplicant en el model de la Policia Local d’Esparreguera” i l’aposta per “una policia no només sancionadora, sinó que també fomenta la millora de la convivència i el civisme entre la ciutadania, adaptant-se així a una societat cada vegada més complexa, en la qual la feina de la policia és cabdal”.

Per la seva banda, el regidor de Prevenció, Seguretat i Acció Cívica, Alfons Puche, ha dit: “M’alegra que la Policia Local d’Esparreguera hagi encetat aquest camí perquè en seguretat moderna impera el concepte de coproducció, la seguretat no la fabrica la policia sinó que hi ha una relació de feedback entre ciutadania i cossos de seguretat”.

El sergent en cap de la Policia Local, Tomàs Penalva, ha comentat que “aquesta unitat representa un punt d’inflexió significatiu en la forma en com entenem, com ens organitzem i com ens relacionem amb la ciutadania, el seu teixit social, i també amb els diferents departaments de l’Ajuntament, posant al centre de les nostres actuacions les demandes ciutadanies i, per sobre de tot, a les persones”.

Finalment, el sergent del cos, Javi Méndez, ha explicat que la nova unitat es dedicarà principalment a dues branques: “A les relacions amb la comunitat, establint una xarxa de contactes amb associacions, entitats, escoles…i, per altra banda, a la resolució de conflictes privats, fent un seguiment per a solucionar-los de forma coordinada amb altres serveis i departaments municipals”.

Fotografia: Presentació de la nova Unitat de Proximitat i Relacions amb la Comunitat [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat