Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia presentacio PAM Esparreguera 11

El govern d’Esparreguera presenta el Pla d’Actuació Municipal 2023-2027

Per 12 de juny de 2024 a les 17:00 0 222 Visites

El document recull 31 objectius específics i 153 accions vertebrades en 4 eixos

La sala d’Exposicions Municipal d’Esparreguera ha acollit aquest dimarts a la tarda la presentació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027. En aquest, l’alcalde Eduard Rivas i els tinents d’alcaldia Juan Jurado, Alfons Puche i Nati Sanchez han exposat les principals línies d’actuació del govern local.

El PAM per aquesta legislatura conté 31 objectius específics i 153 accions vertebrades en 4 eixos: vila neta, endreçada i sostenible; vila cultural, activa i d’oportunitats; vila inclusiva, justa i comunitària; i vila avançada, oberta i transparent.

Entre les actuacions contemplades en el document destaca la rehabilitació del Camp d’Esports i el Mercat Municipal, el nou POUM, el nou contracte de neteja viària, la creació de l’Oficina de Turisme i la millora de la mobilitat urbana.

Rivas ha destacat que “és el tercer mandat que presentem aquesta eina que, a banda d’ajudar-nos a planificar els reptes de la vila, constitueix també un exercici de transparència amb la ciutadania, perquè al final del mandat tindrà la fotografia que s’ha fet i el que no, i que s’ha hagut de fer que no estava planificat”.

Jurado, coordinador de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, ha destacat algunes de les actuacions com va destacar la millora dels equipaments públics, amb la rehabilitació integral del Camp d’Esports Municipal, la posada en marxa d’un nou equipament a l’antic Mercat Municipal, que “esdevindrà un referent cultural i turístic per a Esparreguera”, i les obres de millora a la Residència Municipal de Can Comelles.

Sanchez, coordinadora de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha recordat que el pla d’ordenació urbanística municipal és “una eina molt important per al futur d’Esparreguera, perquè el que tenim ara vigent és dels anys 80, i aquest pla ens ha de permetre guanyar noves oportunitats i anticipar-nos al poble del futur, ja que ha de donar una visió, no només dels usos dels sòl i dels equipaments que tindrem, sinó també de com serà la mobilitat, els polígons industrials…”.

Puche, regidor d’Espai Públic, ha destacat la importància de “la participació ciutadana en el procés de consens de la vila del futur” i va apuntar que es crearà la Taula de Participació de la Joventut “per a estimular als i les joves a participar, tant en les entitats com en el debat públic municipal”.

Totes les actuacions del PAM es poden consultar a través d’aquesta pàgina web.

Fotografies: Presentació del PAM d’Esparreguera [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Política