Diumenge, 26 maig 2024
  • Diumenge, 26 maig 2024
La Bustia campanya vacunacio

La vacunació avança amb l’administració a persones amb dependència

Per 1 de març de 2021 a les 12:00 0 1198 Visites

La majoria de municipis ja han iniciat aquesta fase després de posar les primeres dosis a persones de serveis essencials i personal docent

El pla de vacunació del Govern continua el seu curs i aquesta darrera setmana s’ha començat a vacunar a persones amb alta dependència i el seu cuidador principal. El ritme de vacunació es determina segons la disponibilitat de les vacunes. Aquesta fase arriba després de l’administració de dosis a les residències de gent gran, als treballadors essencials i al personal docent.

La tercera etapa, prevista durant l’estiu, servirà per cobrir la població general. Seat ha anunciat la seva col·laboració amb la Generalitat i ha cedit un dels centres de Martorell per convertir-lo en un punt de vacunació.

Els equips de vacunació d’infermeres a diferents Centres d’Atenció Primària estan posant les primeres dosis a persones de serveis essencials.

Martorell

Segons fonts consultades per La Bústia, al CAP Martorell estan posant més de 200 vacunes diàries. Les últimes setmanes han passat pel CAP policies, mestres, professors i personal de centres escolars i sanitaris. També han vacunat a domicili i fins i tot dins de vehicles a persones més grans de 80 anys i a persones amb dependència.

L’EAP Martorell ha informat que el 19 de febrer va començar a vacunar a grans dependents i pacients d’atenció domiciliaria de Martorell. Ha finalitzat la primera setmana, fins al 27 de febrer, amb quasi 500 pacients vacunats.

Sant Andreu

L’Ajuntament ha cedit a la Generalitat el centre cívic de la Plana per dur a terme la vacunació a les persones amb dependència de la ciutat, que s’ha iniciat el 24 de febrer. L’EAP ha confirmat que en els primers dies, fins al 27 de febrer, s’han vacunat 150 persones i els seus cuidadors. Posteriorment es farà la vacunació als majors de 80 anys.

Olesa

El CAP Olesa ha començat el dimecres 24 de febrer a vacunar les persones dependents de grau 2 i grau 3, així com als seus cuidadors (fins a dues persones). La vacunació es coordina a través del CAP i en el cas de les persones que no es poden moure de casa, se’ls vacuna a domicili. Un cop vacunades les persones dependents, es procedirà a vacunar el miler i escaig de persones majors de 80 anys.

Esparreguera

El dimecres 24 de febrer es van començar a vacunar les persones usuàries i la plantilla professional del Taller Ocupacional de Can Comelles (TOCC). S’ha administrat la primera dosi de la vacuna a un total de 58 persones. Amb aquesta sèrie de vacunacions s’ha iniciat la campanya d’immunitat del tercer col·lectiu del municipi, després d’administrar les dues dosis a un total de 137 persones de la Residència Municipal de Gent Gran de Can Comelles i la primera a 30 agents de la Policia Local.

Abrera

La vacunació a persones dependents també va començar el dimecres 24 de febrer. Durant la primera setmana es preveu posar 84 dosis. La vacuna s’administra al matí a les instal·lacions del CAP a les persones dependents i els cuidadors principals. A la tarda, el personal sanitari es trasllada als domicilis de les persones dependents que no poden desplaçar-se.

Sant Esteve

L’Ajuntament ha informat el dijous 25 de febrer que el CAP del municipi ja ha començat a posar-se en contacte telefònic amb els majors de 80 anys que no viuen en residències i a grans dependents per iniciar la vacunació. Entre els nous col·lectius que es vacunaran aquests dies, també es troba el personal dels Serveis Socials Municipals, així com el personal d’atenció domiciliària de les empreses privades.

Gelida

L’Ajuntament ha informat l’1 de març que la vacunació ja ha començat per als mestres i educadors dels Centres Educatius del municipi. També s’han vacunat altres col·lectius com ara agents de la Policia Local menors de 55 anys en la primera dosi i els sanitaris i el personal del CAP.

Masquefa

Àuria Grup ha informat de la vacunació a les persones del Centre de Dia el dia 26 de febrer.

Fotografia: En marxa la campanya de vacunació a persones dependents [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email