Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia Vinyeta Peregrina Miquelets Olesa

La Vinyeta del Peregrina, dedicada a La Festa dels Miquelets

Per 5 d'octubre de 2023 a les 7:00 0 582 Visites

Una de les festes més esperades d’Olesa se celebra del 6 al 8 d’octubre

Olesa celebra aquest cap de setmana la 16a edició de La Festa dels Miquelets. Del 6 al 8 d’octubre els residents i visitants viuran uns dies de recreació i divulgació històrica. L’Associació Cultural La Festa dels Miquelets, amb el suport de l’Ajuntament, ha preparat un programa ple d’activitats per recordar els fets que van succeir durant la Guerra de Successió.

Adrià Carreras, president de l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets, ha explicat que “les principals novetats d’aquesta edició són el major nombre de representacions i de recreadors assistents”. A part del Consell de Guerra, també s’han doblat les rutes guiades, on els assistents podran aprendre la història que envolta aquesta tradicional festa.

Les activitats començaran el divendres a les 19h amb la presentació de la festa i de l’exposició ‘La Coffie Catalane’. Aquest primer dia també tindrà lloc l’acte institucional, la marxa nocturna fins al Memorial 158 i l’actuació del Trio de Capella de la Cobla Mínima.

El gruix de les activitats serà el dissabte: l’obertura del mercat barroc i el campament militar, tallers i activitats, la representació del Consell de Guerra, la gran batalla i captura del ‘Capitán Maria’, el sopar popular i els concerts.

El diumenge hi haurà una conferència, l’hora del conte, la recreació de la batalla urbana i l’ajusticiament del ‘Capitán Maria’ i La Pedregada.

Aquest últim acte tindrà lloc al Parc del Porxo de Sant Oliva a les 17h i és una activitat familiar on els infants i joves construiran bombardes de farina i jugaran a capturar la bandera. L’activitat acabarà amb una xocolatada per als assistents.

Totes les activitats de La Festa dels Miquelets estaran ubicades al Nucli Antic d’Olesa. Es poden consultar a través d’aquest enllaç.

Imatge: La Vinyeta del Peregrina a l’edició de La Bústia setembre-octubre.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: