Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
La Bustia La Xicoira

El president de la Generalitat inaugura el primer bloc d’habitatges cooperatiu d’Olesa i el més gran de la comarca

Per 5 d'octubre de 2023 a les 17:00 0 515 Visites

L’acte és aquest divendres 6 d’octubre a les 16.30h a La Xicoira

Sostre Cívic farà aquest divendres 6 d’octubre a les 16.30h l’acte institucional d’inauguració del projecte de La Xicoira, el primer habitatge cooperatiu d’Olesa i el més gran del Baix Llobregat. L’acte comptarà amb l’assistència de Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, i de l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent.

Durant l’acte hi haurà parlaments institucionals, l’entrega simbòlica de claus i una visita a l’edifici per enregistrar material audiovisual

L’edifici està ubicat entre els carrers de Pau Casals i Colom 41-47 i compta amb 25 habitatges d’entre 42 i 75 m2, equipats completament i amb espais col·lectius complementaris i aparcament inclòs.

La Xicoira és un projecte que ha recuperat un edifici que estava en desús des de l’any 2008 i l’ha convertit en habitatges de protecció oficial. Les obres van començar el març de 2022 i han consistit a millorar l’edificació ja construïda.

Gràcies a l’Ajuntament, cinc dels habitatges s’han reservat a persones empadronades a Olesa i a persones joves menors de 35 i major de 65 anys.

El finançament proporcionat per l’Institut Català de Finances ha contribuït a l’adquisició i al finançament d’una part important de l’operació. També ha rebut una subvenció de l’Agència Catalana de l’Habitatge que han finançat el 30% del total de la promoció, ajudant a mantenir preus assequibles.

L’habitatge cooperatiu d’Olesa, en la recta final de les obres.

Sostre Cívic iniciarà les obres del projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa.

Sostre Cívic impulsa un nou projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa.

Fotografia: Edifici La Xicoira [Sostre Cívic]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: