Diumenge, 21 juliol 2024
  • Diumenge, 21 juliol 2024
Sant Andreu - La Bustia - Salut

L’Ajuntament de Sant Andreu signa el Pacte de salut i cedirà un terreny per a un nou ambulatori

Per 13 de juliol de 2019 a les 7:00 0 921 Visites

El nou equipament substituirà el CAP de l’avinguda Constitució

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Generalitat de Catalunya han signat el Pacte de salut i benestar de la ciutat pel qual el servei sanitari als ciutadans millorarà i s’impulsaran mesures per reduir les desigualtats en salut.

Pel que fa a equipaments, l’Ajuntament ha destacat la voluntat que es construeixi un nou ambulatori que substitueixi el de l’avinguda Constitució.

Dirigir el focus a l’atenció social i sanitària que arriba als santandreuencs i posar en relleu l’estil de vida saludable que promou Sant Andreu, són eixos clau en la signatura de l’acord.

Un pacte que han signat la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcalde Enric Llorca aquest divendres a l’Ajuntament. Vergés “situa la persona al centre del sistema i es fa d’una manera coordinada”. Després de L’Hospitalet i Cornellà de Llobregat, arriba a Sant Andreu aquest acord estratègic amb la Generalitat en l’àmbit de salut.

Per la seva banda, Llorca ha posat en valor que la ciutat compti amb “equipaments sanitaris de primer ordre” que donen servei a la zona nord de la comarca “i amb les accions recollides en aquest pacte reforcem aquesta centralitat”.

El pacte a què han arribat l’Ajuntament i la Generalitat s’estendrà amb mesures fins al desembre de 2022. En equipaments, professionals i serveis de la salut, es farà un estudi de les necessitats actuals al CAP i al CUAP.

La construcció d’un nou ambulatori, en substitució del que actualment funciona des de fa més de 25 anys a l’avinguda Constitució, en serà la mesura més visible.

El consistori santandreuenc cedirà un terreny per a la seva creació, com ho va fer l’Ajuntament de Sant Esteve el 2008 i que la setmana vinent la Generalitat comença la construcció del nou CAP.

Altres mesures que es posaran en pràctica a partir d’ara aniran dirigides a millorar l’atenció sanitària a Sant Andreu, potenciar els hàbits saludables que ja s’hi fomenten i consolidar el treball en xarxa entre els serveis de sanitat locals i els comunitaris.

Projectes per prevenir les drogodependències, detectar la violència de gènere, per empoderar les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies o per millorar l’atenció social i sanitària als ciutadans són exemples del que s’engegarà en les properes setmanes.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: