Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
la bustia castell gelida

L’arxiu municipal de Gelida amplia el fons privat

Per 26 de juliol de 2019 a les 12:00 0 645 Visites

El servei incorpora important documentació de dues entitats locals

L’Arxiu Municipal de Gelida s’ha convertit en un dels arxius que custodia més fons privats gràcies a la recent donació de part del fons documental de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida i del Grup Excursionista Gelidenc. 

D’aquesta manera, l’Arxiu de Gelida custodia un total de 27 fons de caràcter privat i quatre col·leccions. Els dos fons adquirits tenen un elevat grau d’interès perquè completen la informació disponible a l’Arxiu Municipal sobre la vida cultural i associativa del municipi. El fons de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida va del 1966 fins al 2003 i inclou documentació dels òrgans de govern de l’Associació (Actes de les Assembles Generals i Actes de la Junta Directiva) així com documentació referida a l’administració i gestió econòmica. A més també inclou la documentació sobre el manteniment i la restauració del castell, una de les peces del patrimoni cultural i arquitectònic local més emblemàtic del municipi. 

D’altra banda, el fons del Grup Excursionista Gelidenc inclou documentació que va des de 1974 a 1976, amb les actes de reunions del grup, el Reglament i els estatuts de l’entitat, la correspondència i fitxers de socis, el butlletí de l’entitat i diferent informació sobre les activitats que es duien a terme dins del grup.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Gelida