Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia Markus Messi penjat Montserrat Sant Jeroni

Markus D toca el cel amb Messi en record a les víctimes de la covid-19 i el càncer

Per 24 de juny de 2020 a les 13:45 0 1974 Visites

Una reportera, dos professionals de l’esport d’aventura i un productor participen amb l’artista en el repte de pintar Messi penjat d’un cim de Montserrat

L’artista martorellenc Marc Armengol, conegut com a Markus D, assoleix el nou gran repte d’art extrem pintant al futbolista Messi a dalt d’un dels cims més emblemàtics de Montserrat, a Sant Jeroni.

Han estat 6 hores i mitja, des de l’arribada a l’aparcament del Monestir, la finalització del quadre i la tornada al punt d’origen. Markus D i el seu equip va arribar cap a les 7.30 del matí a l’aparcament i van tornar amb l’objectiu assolit al punt d’origen cap a les 14h.

Han acompanyat l’artista en l’expedició, la reportera Clàudia Pascal, dos experts de l’esport d’aventura, Juanjo Medina i David Claudio, i el productor, Jordi Pascal, amb tot el material necessari com el quadre, les pintures, les cordes i l’equip gràfic.

“Van ser dues hores i mitja d’un gran esforç de pujada i dues més de preparació i de comprovació de les mesures de seguretat abans de penjar-me del cim”, relata l’artista a La Bústia.

Markus D, i també la reportera, van estar penjats del cim de Sant Jeroni, de 1.236 metres sobre el nivell del mar, amb una altura de 350 metres de paret. Com a anècdota, quan el pintor estava penjat, el primer que li van dir els escaladors és que deixés anar les mans i no mirés cap avall, però “quan em vaig deixar anar és el primer que vaig fer, i va anar bé”.

Explica que “el quadre el va pintar en uns 40 minuts“. Preguntat pel que va sentir explica que “amb l’ofici molt dur, i personalment molt emotiu perquè mentre estava pintant recordava les víctimes de la covid-19 i de càncer, entre elles els meus familiars”. Després va venir la felicitat d’haver-ho aconseguit, la baixada que “va ser duríssima” i les rampes del mateix dia i de l’endemà, que “no em podia ni moure”, reconeix.

El seu retorn, o “resurrecció” com l’ha definit, a l’art extrem ha superat les expectatives. Com estava previst, ha aconseguit pintar de memòria al crac argentí del Barça penjat d’aquest cim de Montserrat, ha felicitat el jugador -aquest dimecres 24 de juny fa 33 anys- i s’ha solidaritzat amb les víctimes de la covid-19 i del càncer, recordant-los en aquest acte.

Però també ha nascut el nou equip Dmarkusproduccions. L’artista destaca de tots ells i del mateix Messi “els valors humans més enllà de les fites i els talents artístics, esportius o professionals”.

Un gran èxit personal i professional en la seva tornada a l’art extrem després de quasi 2 anys. Ho avançava i donava els detalls en exclusiva a La Bústia fa uns dies. A partir d’aquest dimecres la notícia comença a sortir a tots els grans mitjans. Pròximament farà l’entrega del quadre al jugador.

Fotografies: Diferents moments de l’acte d’art extrem de Markus al cim de Sant Jeroni de Montserrat [Clàudia Pascal]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: