Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia presentacio projectes nou mercat i parc vila Martorell

Martorell presenta els dos grans projectes del mandat: el nou Mercat i el parc central més gran del municipi

Per 25 d'abril de 2024 a les 7:00 0 674 Visites

La remodelació i ampliació de l’equipament a la rambla de Les Bòbiles i l’espai urbà i natural a La Vila s’exposaran amb detalls a la Fira de Primavera aquest cap de setmana

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, ha presentat els dos grans projectes que el govern municipal iniciarà aquest mandat: la remodelació i ampliació del Mercat Municipal Les Bòbiles i el Parc Central de La Vila.

La presentació ha estat aquest dimecres a la tarda a la sala de plens davant dels mitjans de comunicació amb la informació més destacada. Els dos projectes s’exposaran a l’estand de l’Ajuntament de la Fira del Comerç i de la Indústria durant aquest cap de setmana 27 i 28 d’abril.

 

“El millor mercat de tota la comarca” amb una superfície de més del doble de l’actual

En paraules de l’alcalde Xavier Fonollosa, el nou equipament serà “el millor mercat de tota la comarca”. Tindrà una superfície de més del doble de l’actual amb quatre plantes (2 soterranis, planta baixa i primera planta) amb varietat de comerços d’alimentació, 5 restaurants i 174 places d’aparcament, entre altres serveis. Està previst que comencin les obres aquest juliol i tindran una durada de 2 anys i mig.

Considerat un mercat de quarta generació, destacarà per la centralitat, la integració urbana, la funcionalitat, el disseny i les grans vidrieres de l’edifici per on passarà llum natural. Les parades tindran més espai i estaran més equipades. Lidl també ampliarà la seva superfície, a més d’executar les obres de l’equipament aportant més de 10 dels 14,5 milions d’euros, IVA exclòs, del pressupost previst en l’avantprojecte.

Com s’ha informat en altres notícies, el Mercat tancarà juliol i l’agost per traslladar les parades i els serveis a l’espai provisional que obrirà al setembre. Serà llavors quan comenci l’execució de la primera de les tres fases dels treballs, fins el novembre de 2026.

Paral·lelament amb el projecte constructiu, el govern està gestionant una possible subvenció amb la Diputació. Pel que fa al plec de condicions de la licitació per a optar a una parada, s’anunciarà quan estiguin avançades les obres.

 

 

Un nou parc central a La Vila, més gran que el de La Sínia

L’altre gran projecte és la construcció d’un gran parc central a l’Horta de La Vila, entre els carrers Riu i Revall -que es remodelaran per convertir-se en avinguda- i el riu Anoia. El nou parc connectarà el nucli antic amb l’entorn natural i a través d’una passera arribarà fins a l’actual Parc Fluvial. Les obres estan previstes que comencin aquest setembre i durin 2 anys i tres mesos.

Fonollosa ha destacat que “millorarem l’entorn natural i urbà” i que “el parc serà un 20% més gran que el de La Sínia”. Entre altres treballs, ha explicat que la cota de terra pujarà diversos metres amb una infraestructura i un talús de protecció del barri de possibles inundacions per crescudes del riu -que serà la primera fase-, la millora ambiental dels marges en el tram final de l’Anoia i la implantació de sistemes d’emergència, a més de l’avinguda i la passera esmentades.

Les obres tenen un cost de 6 milions d’euros, dels quals 2,8 venen finançats per una subvenció de NextGeneration de la Unió Europea, 1,75 milions de la Diputació de Barcelona i a falta de confirmar una altra de l’ACA d’1,5 milions, cobriria el pressupost del projecte.

Després de la licitació del projecte i de les obres, està prevista una execució en tres fases que van de setembre d’aquest any al desembre del 2026.

El projecte “Parc de la Vila” compta amb el suport de la “Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO)” en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

 

 

Presentació als mitjans de comunicació

 

Aprovats inicialment l’estudi de viabilitat i l’avantprojecte del nou Mercat Municipal de Martorell i Movem Martorell fa al·legacions.

 

Fotografies: Moments de la presentació dels projectes de nou Mercat i del Parc Central de La Vila [La Bústia / Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Economia, Martorell, Societat