Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Martorell Ciutat Europea Esport 2023

Martorell serà la Ciutat Europea de l’Esport 2023

Per 12 de juliol de 2022 a les 7:00 0 596 Visites

L’ACES Europe s’ha decantat per la candidatura martorellenca

Martorell ha estat nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2023 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe). D’aquesta manera, el municipi tindrà l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments esportius, així com establir vincles i compartir projectes amb altres municipis europeus membres de la xarxa.

La decisió del nomenament ha estat comunicada pel president d’ACES Europe, Gian Francesco Lupattelli, en una carta dirigida a l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha destacat que “és tot un orgull per a la nostra ciutat”.

Segons el secretari general d’ACES Europe, Hugo Alonso, l’organització s’ha decantat per aquesta candidatura per “les infraestructures esportives amb les quals compta la ciutat, l’associacionisme de Martorell i l’alta participació de la població en l’activitat física”.

Al municipi, més d’11.000 persones practiquen activitat física diàriament i més de 3.000 infants i joves formen part d’alguna de les entitats esportives. L’ACES Europe també ha destacat que Martorell és un bon exemple de com l’esport es pot posar al servei de la salut, de la cohesió social, l’educació i la cultura. A més, l’organització ha posat en valor el programa ‘Martorell Educa 360’.

Fonollosa ha comentat que el reconeixement és “fruit de la feina feta els darrers anys per continuar posicionant l’esport saludable al servei de l’educació i la cohesió social”. En aquest sentit, ha remarcat que una de les claus de la distinció ha estat “el treball conjunt entre les entitats, la ciutadania i l’Ajuntament”.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Gerard Mimó, ha volgut posar en valor “la tasca dels tècnics de la regidoria d’Esports, del conjunt d’entitats esportives de la ciutat, dels centres educatius i del conjunt d’esportistes de Martorell” els que ha assegurat que són “els veritables protagonistes de la distinció”.

El nomenament oficial de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport es farà en una gala al Parlament Europeu a Brussel·les, prevista per a finals de 2022.

 

Martorell defensa l’única candidatura catalana de ‘Ciutat Europea de l’Esport’

Fotografia: Martorell, nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2023 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esports, Martorell