Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
La Bustia donacio FHSJDM

Nou hospitals s’adhereixen a la iniciativa impulsada per l’Hospital comarcal de Martorell

Per 10 de març de 2021 a les 12:00 0 852 Visites

Fan una donació conjunta de més de 50.000 fàrmacs a una associació

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va fer al gener una donació de fàrmacs a una ONG de Filipines i, dos mesos després, nou hospitals comarcals de Catalunya s’han adherit a aquesta iniciativa.

Els fàrmacs que s’han donat provenen d’uns estocs sobredimensionats que durant la primera onada de la covid-19 es va pensar que podrien ser efectius contra el virus. Assajos clínics posteriors ho van descartar i es van substituir per altres tractaments. La Dra. Marta Martí, cap del Servei de Farmàcia de la FHSJDM, va pensar en donar sortida a l’excedent fent una acció més global.

Es va fer una crida als hospitals comarcals i entre tots han reunit 53.915 fàrmacs antiretrovirals i antimalàrics. Marta Martí ha assegurat que “la rebuda ha estat molt bona, i hem aconseguit que hi participin nou hospitals comarcals catalans. Esperem que ben aviat més centres s’adhereixin a la iniciativa”.

L’entitat receptora serà l’associació SOS Psicosis, que treballa amb centes sanitaris de Filipines. Per tant, la medicació es distribuirà per centres de Cebu i Manila.

Els centres que han participat són el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès que inclou l’Hospital de Vilafranca i l’Hospital dels Camils, l’Hospital Municipal de Badalona, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, l’Hospital General de Granollers, l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia, els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà i el Consorci Sanitari Integral amb l’Hospital Sant Joan Despí Moisès Broggi i l’Hospital Dos de Maig a Barcelona.

Fotografia: Moment de la donació dels fàrmacs per part de Beatriz Zurita, adjunta del Servei de Farmàcia de la FHSJDM, a l’associació SOS Psicosis [FHSJDM]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   C-Martorell, Martorell, Societat