Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia superat el coronavirus Sant Esteve

Nova batalla superada, de la Guerra Civil a la covid-19

Per 24 d'abril de 2020 a les 21:10 0 1377 Visites

Després de 19 dies ingressat a l’hospital, l’Adrià de 87 anys ha estat donat d’alta

Aquest divendres el meu pare ha superat una nova batalla. El 3 de gener de 1933 neix a Lleida l’Adrià Companys i Prenafeta, amb cinc anys, després del bombardeig de les tropes franquistes a la ciutat de Lleida durant l’estiu del 38 i amb el pare al front, l’àvia Rosa decideix agafar els seus tres fills de 7, 5 i 3 anys i emprendre el camí de l’exili.

Amb un farcell a l’esquena i quatre peces de roba, aconsegueixen travessar la frontera i són conduïts a la platja d’Argelers sur Mer, on en un camp de refugiats passarien dos llargs anys de fred i gana, separats la mare i la filla en un sector i els fills de 7 i 5 anys al sector dels homes.

Amb 7 anys, finalitzada la Guerra Civil i amb la imminent Segona Guerra Mundial, són deportats i deixats a la frontera francocatalana, des d’on caminant primer fins a Figueres i després en diferents trens de mercaderies aconsegueixen arribar a Badalona.

Després vindria la postguerra, el racionament, la dictadura, la crisi del tèxtil on feia de contramestre, tirar endavant una família de tres fills, perdre la dona per un maleït càncer als 70 anys…

Avui, amb 87 anys, 19 dies ingressat a l’hospital des del dia 4 d’abril, i tot un currículum de situacions difícils des de molt petit, ha vençut una nova batalla. Els resultats del nou test PCR que li han fet a l’hospital Sagrat Cor de Martorell han donat negatiu, ha generat anticossos i aquest matí li han donat l’alta i el títol de supervivent.

Un enorme agraïment a totes les que heu estat en tot moment mimant al meu pare. Sou molt bona gent. Grans professionals i un cor que no us cap en el vostre cos. El que feu no es paga amb diners.

Molt agraït tant a les treballadores de la Residència de Can Serra a Sant Esteve Sesrovires, com a les professionals de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell. Formeu un col·lectiu que us mereixeu el més gran dels reconeixements. El reconeixement de les persones, la dels pacients malalts i els familiars. Una gran abraçada!

Adrià Companys Arcusa. Sant Esteve Sesrovires.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: