Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
a bustia IES Palau

Nova denúncia arxivada de guàrdies civils contra professors de l’IES El Palau de Sant Andreu

Per 6 de maig de 2019 a les 12:00 0 1195 Visites

Aquesta ja és la sisena demanda que no s’instrueix pels jutges

Segons publica La República, “un jutge de Martorell ha arxivat provisionalment una altra denúncia contra professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, investigats per haver estat acusats d’humiliar alumnes fills des guàrdies civils”. És la sisena causa que no prospera, mentre en resten tres d’obertes. Fonts coneixedores del cas han detallat que la denúncia arxivada ara investigava uns fets de finals d’octubre del 2017.

Enmig d’una assemblea prèvia a una vaga d’estudiants, un professor hauria demanat que aixequessin la mà els alumnes, fills de guàrdies civils. El jutge, però, ha descartat investigar-ho per les incoherències relatades per l’alumne que va denunciar els fets.

En saber-se l’arxivament, l’associació de guàrdies civils ho ha lamentat: “Sembla que els nens s’ho estiguin inventant, quan en realitat ho van patir”.

Segons han apuntat fonts properes a l’IES El Palau i és públic en el mateix digital, “la investigació va començar arran de les queixes d’un alumne que era a l’assemblea on es decidia si se secundaria la vaga d’estudiants. Aquest alumne va assegurar que, en el marc de la votació, el professor que coordinava el grup va demanar que els fills de guàrdies civils aixequessin el braç per saber qui eren”.

Tenint en compte el relat d’aquest estudiant, la Fiscalia va decidir presentar una denúncia, que un jutjat de Martorell va admetre inicialment a tràmit per un presumpte delicte d’odi, sempre segons les mateixes fonts. El magistrat va citar a declarar l’alumne que havia relatat els fets, i també va prendre declaració al professor que hauria comès la discriminació a l’aula. Aquest docent va declarar com a investigat fa poques setmanes. Poc després de la declaració del professor, però, el jutge va decidir arxivar la investigació de forma provisional perquè va constatar incongruències en el relat de l’alumne, segons publica el diari La República.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: