Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
Olesa - La Bustia - coronavirus

Olesa comptabilitza la segona víctima per coronavirus

Per 17 de març de 2020 a les 22:34 0 4922 Visites

És un altre pacient de la residència Santa Oliva qui ha perdut la vida a l’Hospital comarcal de Martorell

Una altra persona d’edat avançada de la residència Santa Oliva d’Olesa ha mort aquest vespre a l’Hospital comarcal de Martorell. La primera víctima, també usuari de la residència olesana, ha mort aquest matí. Així ho ha pogut confirmar La Bústia de fonts contrastades.

Fins a 10 usuaris de la residència Santa Oliva d’Olesa havien presentat símptomes compatibles amb el covid-19 tot i que feia dies que s’havia restringit l’accés en les visites. Els resultats han dictaminat 7 positius, dels quals dos han acabat perdent la vida. A més, un d’ells ha estat negatiu i dos més encara no coneixen el resultat.

Així, el balanç de contagis per coronavirus a l’hospital comarcal és de 46 afectats. D’aquests, 31 són personal sanitari i 15 pacients, 5 dels quals són residents de Martorell. Entre els ingressats s’hi troben 6 usuaris de la residència Santa Oliva d’Olesa.

D’aquests s’hi sumen 6 veïns de Martorell, confinats a casa, i dues persones a la residència de l’Hospital Sant Joan de Déu. “Estem atravessant un moment difícil”, ha reconegut l’alcalde Xavier Fonollosa, qui també ha encoratjat la població: “ens en sortirem”.

Davant d’aquest escenari, la direcció de l’Hospital comarcal ha decidit ubicar tots els professionals i pacients contagiats en una única planta: “S’ha buidat tota una planta després de reubicar els malalts en altres espais de l’hospital per aïllar, així, tots els qui estan contagiats”, ha dit l’alcalde.

Respecte a la denúncia feta pel comitè d’empresa de l’Hospital comarcal a La Bústia, Fonollosa ha deixat clar que “hi ha hagut un problema de subministrament i ara tan els professionals de l’hospital, la residència com el CAP tenen el material necessari“.

Martorell ha reforçat el servei de la Policia Local, Protecció Civil i la brigada municipal en l’atenció i la neteja als carrers.

Fotografia: Un brot de covid-19 s’ha localitzat a la residència Santa Oliva [La Bústia] 

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: