Arran de la troballa de ‘La icnita del Puigventós’ -l’any de 2016- s’ha localitzat el jaciment de Triàsic
Olesa s’ha convertit en l’escenari de la descoberta de la icnita, una petjada d’arcosaure que data de 240 milions d’anys. Arran d’aquella descoberta fortuïta -l’abril de 2016-, l’Institut Català de Paleontologia ha localitzat el jaciment del Triàsic on s’han trobat altres restes i petjades.
L’investigador Josep Fortuny va omplir la sala de sessions de l’Ajuntament en la conferència ‘La icnita del Puigventós. El patrimoni paleontològic d’Olesa’. Una xerrada on Fortuny va presentar els resultats obtinguts després de l’estudi de la icnita.
La petjada que es va descobrir correspon a un peu esquerre i en fa singular la seva conservació excepcional. L’estudi ha classificat la petjada en un arcosaure dins del gènere de Chirotherium isp, una espècie carnívora d’aproximadament quatre metres de longitiud.
No és la primera vegada que es troben restes de fòssils a Olesa. Antigament es va fer una trobada d’una mandíbula a la riera de Sant Jaume i la carretera B-121 (Olesa-Viladecavalls) que corresponia a fa 241 milions d’anys.
Fotografia: L’investigador Josep Fortuny, en una conferència sobre el patrimoni olesà [Ajuntament]