Dimecres, 17 abril 2024
  • Dimecres, 17 abril 2024
La Bustia ampliacio biblioteca Santa Oliva Olesa (3)

Olesa presenta l’ampliació de la biblioteca Santa Oliva

Per 2 d'abril de 2023 a les 7:00 0 465 Visites

El projecte es tirarà endavant gràcies a una subvenció d’1,86 milions d’euros provinents de fons europeus

L’Ajuntament d’Olesa ha presentat el dimecres 29 de març el projecte constructiu de l’ampliació de la biblioteca Santa Oliva. El projecte es podrà dur a terme gràcies a la subvenció d’1,86 milions d’euros provinents de fons europeus. L’Ajuntament també compta que tindrà el suport de la Diputació de Barcelona.

L’acte de presentació ha estat presidit per l’alcalde Miquel Riera. Ha comptat també amb la participació de Marta Viada, del Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, i Judith Leclerc i Jaime Coll, directors del projecte del despatx Coll-Leclerc Arquitectos.

Riera ha dit que el procés “ha avançat de forma lenta, però segura. Guiats de la mà de la Diputació de Barcelona s’han pogut fixar les necessitats, dimensionar bé el projecte i guiar els arquitectes en allò que volíem, gràcies a un equip molt gran que hi ha participat amb moltes mirades, incloses les dels usuaris”.

Viada ha comentat que el projecte escollit era una proposta que encaixava amb totes les necessitats de la biblioteca: l’ampliació es feia en una única planta, es treballaven bé les façanes i s’aconseguia un edifici gairebé amb consum zero.

 

Com serà la nova biblioteca?

L’equipament mantindrà l’essència de com era l’espai fa anys, quan tot el sector que s’ocupa per a l’ampliació, el pati de la Casa de Cultura, formava part de l’antic Hotel Gori. L’objectiu és aconseguir una transició natural entre l’interior i l’exterior i amb molta vegetació.

Un altre dels aspectes destacats és la gran coberta verda, de més de 1.000m2, que permetrà que s’hi pugui llegir en horari d’obertura de la biblioteca i que s’hi pugui accedir des de la Casa de Cultura quan estigui tancada.

L’entrada a l’equipament es farà per la part central de l’edifici de la Casa de Cultura. L’actual zona de lectura es destinarà als infants, i es separarà per una paret de vidre de la nova sala gran que rebrà per nom l’espai ‘bosc’. La primera planta serà per a la sala de vídeo i so i inclourà una sala polivalent.

A més, la coberta verda inclou un sistema d’emmagatzematge de l’aigua que servirà per al reg de tota la zona verda. També s’instal·laran plaques solars i, d’aquesta manera, l’edifici serà totalment autosuficient.

Fotografies: La futura ampliació de la biblioteca i presentació del projecte [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies