Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia visita Pedro Sanchez B40 Abrera (1)

Pedro Sánchez visita les obres del túnel de la B-40

Per 2 d'abril de 2023 a les 17:37 0 848 Visites

El president del govern espanyol ha destacat que la infraestructura, ubicada entre Abrera i Viladecavalls, jugarà un paper fonamental en la mobilitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest diumenge 2 d’abril les obres del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls. Ha estat acompanyat de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i del delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto. També han assistit l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, i l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer.

Pedro Sánchez ha destacat que aquesta infraestructura jugarà un paper fonamental en la mobilitat de l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, ha dit que la B-40 servirà per al creixement industrial i empresarial de la zona, ja que connectarà de forma directa dues comarques que constitueixen el motor industrial de Catalunya, com són el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

La convocatòria s’ha produït en ple xoc amb la Generalitat pel traçat i el finançament de la infraestructura. En aquest sentit, la ministra Raquel Sánchez ha afirmat que les converses sobre la B-40 avancen, mentre que el Govern denuncia que les propostes del ministeri “no s’ajusten al que es va acordar als pressupostos”.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha confirmat que les obres encaren la seva recta final i que s’han certificat més de 220 milions d’euros dels 250,1 milions que està previst invertir en la construcció d’aquest tram, de 6,2 quilòmetres.

El Ministeri també avança en una nova connexió entre la B-40 amb l’autovia A2 i l’AP-7 a Abrera i Martorell. L’actuació, que té un cost estimat de 352 milions d’euros, té l’estudi informatiu en redacció i requerirà de tramitació ambiental.

A més, a curt termini i en previsió de l’augment de la demanda de tràfic i l’obertura de la B-40, es treballa en un projecte de millora entre l’A2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera amb un cost estimat de 31,50 milions d’euros. El projecte ha estat aprovat definitivament i es continuarà amb la redacció del projecte de construcció.

Les obres de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls encaren la recta final

La B-40 des del punt de vista d’un naturalista

Fotografies: Pedro Sánchez visita les obres del túnel de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Abrera, Economia