Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia cubs dol pandemia Olesa

Olesa recorda les víctimes de la pandèmia i prepara un acte de dol

Per 12 de juny de 2020 a les 12:00 0 1322 Visites

Tres grans cubs estaran al Parc Municipal perquè la ciutadania expressi els seus sentiments i acomiadin les persones estimades i veïns

L’Ajuntament d’Olesa ha impulsat una iniciativa de record i de dol col·lectiu pels veïns que han perdut la vida durant el confinament i a conseqüència de la pandèmia de la covid-19.

Tres grans cubs de 2×2 metres per cara quedaran instal·lats des d’aquest divendres al Parc Municipal, al costat de l’ajuntament, perquè la ciutadania escrigui, dibuixi o pengi missatges per a les persones estimades que han mort durant aquests mesos.

Els cubs estaran una setmana, fins el divendres 19 de juny. Aquest dia se celebrarà un acte institucional de dol que, per mesures de seguretat, només hi podran assistir les famílies de les persones que van perdre la vida entre el 14 de març i el 31 de maig, una vuitantena segons fons municipals. L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube.

L’alcalde Miquel Riera ha dit que “durant l’etapa més dura del confinament la gent no ha pogut compartir socialment els seus sentiments, i això ha estat especialment dur per a les persones que han perdut un ésser estimant, que no han pogut no només acomiadar-se sinó tampoc rebre el consol dels amics”.

Per aquesta raó l’alcalde creu necessari un acte “que suposi una pausa de reflexió i un punt i seguit en aquesta pandèmia, sobretot per salut emocional”.

Els cubs, un cop retirats, passaran a formar part del projecte “La memòria del confinament”, que impulsa l’Ajuntament. 

Fotografies: Els cubs estaran una setmana fins divendres 19 de juny, quan es farà un acte institucional de dol [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email