Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia presentacio Ombres de Colors Oriol Malet 3

Oriol Malet presenta ‘Ombres de Colors’ a Martorell

Per 28 de març de 2024 a les 7:00 0 303 Visites

El còmic tracta l’abandonament escolar prematur

L’il·lustrador Oriol Malet (Martorell, 1975), esparreguerí d’adopció, ha presentat a la Biblioteca Francesc Pujols de Martorell el còmic ‘Ombres de Colors’. Està editat conjuntament per l’editorial Comanegra i la Fundació Bofill, impulsora de l’estudi que ha donat com a resultat l’obra de Malet.

L’obra tracta l’abandonament escolar prematur a través de l’anàlisi de testimonis reals de joves que han patit aquesta situació. El pròleg l’ha escrit el cantant Cesc Triquell, qui ha aportat la seva visió sobre les causes i conseqüències de l’abandonament escolar, basant-se en l’experiència personal.

En la presentació, Malet ha explicat que “amb aquest llibre volíem apuntar cap a la llum i explicar que hi ha altres oportunitats, i altres opcions de formar-se. Els estudiants que abandonen han de saber que tenen tot el dret de donar-se una altra oportunitat i de reivindicar-se. El llibre és un exercici d’acompanyament”.

Malet també ha destacat que la idea és que ‘Ombres de Colors’ “sigui més que un còmic, un document en si mateix que fes arribar a tot arreu les dades preocupants: un de cada quatre alumnes abandonen els estudis de forma prematura a Catalunya, en què tenim el dubtós pòdium de l’abandonament escolar d’Europa i d’Espanya també”.

Aquest és el tercer còmic de l’autor i el premi que duu a terme en solitari.

Oriol Malet publica un còmic sobre l’abandonament escolar prematur

Fotografies: Presentació del còmic ‘Ombres de Colors’ a Martorell [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Esparreguera, Martorell