Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia vinyeta del Peregrina Sant Jordi abril 2023

Per Sant Jordi, venda de roses, llibres de proximitat i altres propostes

Per 20 d'abril de 2023 a les 17:00 0 662 Visites

La majoria de municipis, excepte Gelida que ho farà el dissabte 22, celebra Sant Jordi aquest diumenge 23 d’abril amb diverses activitats. Des de La Bústia també publiquem el llistat de llibres dels autors locals i la vinyeta del Peregrina

MARTORELL

De 10.30 a 21h a la plaça de l’Església i al carrer de Mossèn Pi hi haurà fira al carrer amb la participació de les entitats i escoles de Martorell. Els infants podran participar en diferents activitats i la Banda Simfònica actuarà a les 12.30h. A la tarda serà el torn de ‘Contes representats, dibuixats o desexplicats?’ amb La Xarxa, dins la Marató de contes itinerant. A més, durant tot el matí, d’11 a 13h, els autors locals estaran signant llibres a les llibreries.

El programa de Sant Jordi a Martorell es pot consultar a través d’aquest enllaç.

SANT ANDREU

Durant tot el matí hi haurà parades i activitats de les entitats a la plaça de la Font de la Roda. A partir de les 11.45h, ballada de sardanes. A la tarda, espectacle de màgia i presentació del disc ‘Sardanes’ de Joan Bosch i Sarrado i concert amb la Cobla Montgrins.

El programa de Sant Jordi a Sant Andreu es pot consultar a través d’aquest enllaç.

OLESA

Les parades de roses, llibres, artesania i tallers infantils s’ubicaran al carrer de Salvador Casas, la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i al Parc Municipal. Al llarg de tot el dia també hi haurà signatures de llibres d’autors i autores olesans. A les 11h al Parc Municipal, els infants podran gaudir de jocs. Al mateix espai, però a les 17h, es farà el lliurament del 31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil. A les 18h, l’Associació de Persones amb Capacitats Diverses – Cecscat farà una lectura de textos.

Com ja és tradició a Olesa, els Tastets Musicals s’ubicaran a la zona de Cal Mané del Parc Municipal i començaran a les 19h.

El programa de Sant Jordi d’Olesa es pot consultar a través d’aquest enllaç.

ESPARREGUERA

El carrer dels Arbres serà el centre de la celebració de la Diada, on durant tot el dia hi haurà més d’una trentena de parades de llibreries, floristeries, comerços, escoles i entitats municipals. A més, la plaça de la Pagesia serà l’escenari de la programació cultural. Acollirà dues funcions de l’espectacle ‘Contadors de llegendes’ i l’entrega de premis dels XXI Jocs Florals d’Esparreguera.

ABRERA

A la plaça Pau Casals hi haurà parades de roses, llibres, escriptors locals, entitats i partits polítics. Durant tot el matí també hi haurà activitats infantils, concerts i l’entrega de premis del concurs cultural. Els autors que signaran llibres d’11 a 19.15h i les activitats previstes es poden consultar als cartells que apareixen al final d’aquesta pàgina.

SANT ESTEVE

Al matí, la Biblioteca mostrarà un recull del seu fons a la plaça Xic Mateu i se celebrarà la Cursa de Sant Jordi. A la tara, la Sala Jove acollirà un taller de ceràmica. Al vespre, es farà el lliurament dels Premis Sesrovirenc de l’Any al Casino. En aquesta edició els guanyadors han estat la boxejadora Tania Álvarez, el grup de música Alricokoco i l’entitat juvenil ‘Enxitxa’t. Fem poble’.

COLLBATÓ

La fira de Sant Jordi començarà a les 10h i finalitzarà a les 14h. Es vendran roses i llibres a les parades d’entitats, AMPES i comerç local. També serà el punt de trobada amb el trobador Sergi Príncep. De 10 a 14h hi haurà un concurs de punt de llibres i d’11.30 a 13.30h la companyia CREATIVA oferirà un taller infantil que porta per títol ‘Un drac molt dolç’.

CASTELLVÍ

Els alumnes de la classe de 6è obriran la tradicional parada de llibres i roses a la plaça del poble a partir de les 10h. Es podran comprar llibres i roses fins a les 18h. A les 12.30h, el Centre Cultural i Recreatiu ha organitzat un concert-vermut amb Sergi Estella a la pista exterior del CCR. A les 17h hi haurà un espectacle de titelles familiar a la plaça. Per últim, a les 18.30h, l’associació cultural EnRE9 organitza la segona proposta del cicle ‘Concerts de butxaca’.

GELIDA

Gelida celebrarà la Diada el dissabte 22 d’abril a la plaça de la Vila amb tallers, presentacions literàries, actuacions musicals i el lliurament dels Premis XXII literaris de La Passera i del concurs de dibuix del Plat de Santa Llúcia. Durant tot el dia també hi haurà paradetes.

MASQUEFA

Les parades de llibres i roses es podran visitar als eixos comercials durant tot el dia. També hi haurà una sessió de maquillatge temàtic per a infants de 10 a 14h a la plaça de l’Església, l’espectacle ‘Sant Jordi. El mini musical’ a les 11h al costat de Ràdio Masquefa, i l’estrena dels nous vestits dels gegants a les 12h a la plaça de l’Església.

La Vinyeta del Peregrina publicada a l’edició abril-maig de La Bústia

Print Friendly, PDF & Email