Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
Olesa - La Bustia - Illa de vianants

Prop de 650 olesans han sol·licitat l’accés a l’illa de vianants

Per 12 de gener de 2020 a les 9:00 0 790 Visites

Destaquen 1.300 matrícules de vehicles per entrar-hi de forma permanent o temporal

L’Ajuntament d’Olesa ha rebut prop de 650 sol·licituds d’autorització d’accés a l’illa de vianants des del mes de setembre. L’entrada en funcionament d’aquest nou sistema era previst el novembre passat i l’Ajuntament l’ha fixat al proper 2 de febrer.

Fa una crida a aquelles persones i comerços que necessitaran l’autorització per accedir-hi, ho tramitin abans que l’illa de vianants entri en funcionament. 

De les sol·licituds rebudes, unes 1.300 són matrícules de vehicles que demanen l’autorització d’entrada permanent o temporal. La tramitació es pot fer a través del web municipal o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

La prioritat de l’illa de vianants és de pacificar el trànsit rodat al nucli antic qui, segons l’alcalde Miquel Riera “no està pensat per als vehicles”. La intenció de l’Ajuntament és que hi circulin “només els vehicles imprescindibles”.

Botiguers del casc antic veuen reticències en el nou sistema, com l’horari de càrrega i descàrrega i el registre dels vehicles de proveïdors. Després de reunir-se amb els botiguers, l’Ajuntament estudiarà les peticions fetes pels comerciants.

Les sancions fixades a aquells qui no respectin l’illa de vianants oscil·len entre 40 i 100 euros (infraccions lleus), fins a 200 euros (greus) i fins a 500 euros (molt greus). Ho recull l’ordenança municipal de circulació i seguretat viària.

Fotografia: L’illa de vianants d’Olesa és a punt de posar-se en marxa [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Olesa de Montserrat, Societat